powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ζήτησε συγνώμη η Εβραϊκή Κοινότητα για την δεντροφύτευση-«Ποτέ δεν ήταν στόχος μας να προσδώσουμε πολιτική διάσταση»

Δεν ήταν στόχος μας να δοθεί πολιτική διάσταση στην δεντροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, 23 Νοεμβρίου σε νησίδα έξω από το Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, διευκρινίζει σήμερα η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου.

Σε ανάρτηση της στα ΜΚΔ η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου αναφέρει ότι «με λύπη διαπιστώσαμε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις που υπονοούν ότι η επικείμενη τελετή φύτευσης δέντρων έχει πολιτικό χαρακτήρα ή ότι ο σκοπός της έχει παρερμηνευθεί».

Προστίθεται ότι «ο μοναδικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν πάντα να τιμήσει, να μνημονεύσει και να γιορτάσει την πρόσφατη υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας. Ποτέ δεν ήταν στόχος μας να προσδώσουμε πολιτική διάσταση, να προκαλέσουμε δυσφορία ή να μεταδώσουμε οποιοδήποτε μήνυμα που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως διχαστικό» σημειώνεται.

Ζητούμε, συνεχίζει η ανάρτηση «ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή παρεξήγηση που μπορεί να προκλήθηκε».

Έχουμε δώσει οδηγίες, σημειώνεται «στους διοργανωτές να τροποποιήσουν την πρόσκληση αναλόγως, ώστε να αντικατοπτρίζει σαφώς τον πραγματικό σκοπό της εκδήλωσης, δηλαδή μια τελετή φύτευσης δέντρων προς τιμήν της υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας».

Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου «καλωσορίζει θερμά κάθε άτομο που πιστεύει ότι η ειρήνη, η ενότητα και η διατήρηση της ζωής είναι αξίες που αξίζει να γιορτάζονται. Όλοι όσοι μοιράζονται αυτές τις αξίες καλούνται να συμμετάσχουν στην τελετή» καταλήγει η σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική πρόσκληση της Εβραϊκής Κοινότητας Κύπρου αναγραφόταν πως «η φύτευση 48 δέντρων «σύμβολα ζωής και ελπίδας» γινόταν προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος βοήθησε στην απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και στην υπογραφή της συμφωνίας εκεχειρίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είχε δηλώσει ότι ο Δήμος δεν γνώριζε πως η δεντροφύτευση θα γινόταν προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, καθώς η ενημέρωση ήταν πως η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου θα προχωρούσε στην φύτευση 50 δέντρων στο πλαίσιο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής της προσφοράς. «Δεν μας είχαν αναφέρει ότι θα πραγματοποιείτο εκδήλωση ούτε γνωρίζαμε πως η δεντροφύτευση θα γινόταν προς τιμήν του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ» είχε αναφέρει.

Τραγική πρωτοβουλία, λέει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Από πλευράς του το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «η πρόθεση της κοινότητας των εβραίων ισραηλινών που διαμένουν στη Λάρνακα να φυτέψουν δένδρα, για να τιμήσουν την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γάζα, τιμώντας παράλληλα τον Ντόναλτ Τραμπ, είναι μια τραγική πρωτοβουλία».

Τόνισε πως «εν μέσω συνεχών παραβιάσεων της εκεχειρίας και την πρόκληση θανάτων δεκάδων αμάχων Παλαιστινίων, μπροστά στα συνεχιζόμενα και σκόπιμα προσκόμματα στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα παιδιά της Γάζας, καμιά εκδήλωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί». 

Παράλληλα ανέφερε πως «το ξερίζωμα χιλιάδων ελαιόδεντρων στη Δυτική Όχθη στην παρουσία του ισραηλινού στρατού είναι επίσης μια πράξη τρομοκρατίας και διαρκές έγκλημα κατά χιλιάδων Παλαιστινίων. Το Ισραήλ στερεί με αυτό τον τρόπο το πιο βασικό είδος διατροφής και εμπορίας των αυτόχθονων κατοίκων της Παλαιστίνης με όπλο την ανθρωπιστική κρίση».

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει τέτοιες εκδηλώσεις των σιωνιστικών οργανώσεων στη Λάρνακα και αλλού και καλούμε την κοινή γνώμη σε εγρήγορση. Η δενδροφύτευση στη Λάρνακα είναι μια υστερόβουλη πράξη ξεπλύματος της γενοκτονίας, χωρίς περιβαλλοντικό ή άλλο περιεχόμενο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκαθαρίζουν οι γονείς του Λυκείου Βεργίνας-«Καμία ανάμειξη στη δεντροφύτευση από την Εβραϊκή Κοινότητα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;