powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Υφ. Τουρισμού: Προτεραιότητα μας η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Προτεραιότητα του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι "η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, αλλά και στις απαιτήσεις των διεθνών τουριστικών τάσεων, που έχουν έντονο προσανατολισμό προς την αειφόρο λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή", δήλωσε την Πέμπτη ο Ανώτερος Τουριστικός Λειτουργός, Βάκης Λοϊζίδης, ο οποίος μιλούσε εκ μέρους του Υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή, στην τελετή βράβευσης "Zero Waste HoReCa-Seed Funding Competition Awards 2025", που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΑΚΤΗ, ο κ. Λοϊζίδης, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουριστικός τομέας, σημείωσε ότι "καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις όπως το πρόγραμμα Zero Waste HoReCa της ΑΚΤΗς, που προωθούν την αειφόρο λειτουργία της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας με ταυτόχρονη την οικονομική ενδυνάμωση μέσα από την υλοποίηση καλών αιεφόρων πρακτικών, είναι πολύ σημαντικές και έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού".

Η Πρόεδρος του κέντρου ΑΚΤΗ, Ξένια Λοϊζίδου, εξέφρασε περηφάνια "για τη βράβευση των μικρών επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα της Κύπρου και για τις προτάσεις τους προς την πράσινη μετάβαση" λέγοντας ότι "οι δράσεις αυτών των επιχειρήσεων μας δίνουν ελπίδα για την εμπέδωση της ανάγκης να κινηθεί η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου προς την αειφορία».

Πρόσθεσε ότι η πορεία προς την πράσινη μετάβαση δεν είναι θεωρία και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την εφαρμογή λύσεων, πρακτικών και με συμμετοχικές δράσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση το χρηματικό έπαθλο των 10 χιλιάδων ευρώ μοιράστηκαν 16 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις της τουριστικής εφοδιαστικής αλυσίδας και η Αειφόρος Τουριστική Κοινότητα της Αμαργέτης, που βραβεύτηκαν για τις προτάσεις τους για τον τρόπο εισαγωγής βέλτιστων πρακτικών ή υποδομών στην λειτουργία τους.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Zero Waste HoReCa”, από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).  

Στο δικό του χαιρετισμό ο Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola HBC Κύπρου, Ανδρέας Γιόρτσιος, συνεχάρη τους νικητές και είπε ότι "ενθαρρύνουμε και θαυμάζουμε την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών αειφορίας από όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και καφεστίασης στην Κύπρο".

Σημειώνεται ότι "στόχος του προγράμματος Zero Waste HoReCa είναι η προώθηση της αειφορίας και της οικονομικής ενδυνάμωσης στον κλάδο της Φιλοξενίας, της εστίασης και της μαζικής εστίασης (HORECA). Το πρόγραμμα παρέχει στις επιχειρήσεις τα κατάλληλα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων τους, την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας και τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις".  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;