powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Επέστρεψε τα πυρά σε Στεφάνου ο Λετυμπιώτης-«Η δική τους διαδρομή κατάφερε να συνδυάσει λουκέτα, ανεργία και δημοσιονομική κατάρρευση»

Απάντηση στα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του προς την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη και αναποτελεσματική», έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Σημείωσε πως «όσο στο ΑΚΕΛ ξοδεύουν τον χρόνο τους στο να πολεμούν την Κυβέρνηση με συνθήματα, εμείς εργαζόμαστε στο να οικοδομούμε μια χώρα που αλλάζει και δεν γυρίζει πίσω».

Σε ανάρτησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επέλεξε σήμερα, σε μια προεκλογική του ομιλία για τις Βουλευτικές Εκλογές να αποδείξει και στον πιο δύσπιστο παρατηρητή την εμμονή, την εμπάθεια και τον εθισμό στον ανεδαφικό μηδενισμό της Κυβέρνησης. Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο πράγματι συμφωνούμε με τον κύριο Στεφάνου, είναι η δημόσια παραδοχή του ότι μας χωρίζει άβυσσος και είναι κάτι που έχει απόλυτο δίκαιο».

Παράλληλα επισήμανε πως «εμείς είμαστε περήφανοι για αυτή τη διαφορά γιατί αφορά αποτελέσματα και κουλτούρα διακυβέρνησης. Η δική μας πορεία αποτυπώνεται σε ανάπτυξη, αναβαθμίσεις, διεθνείς αξιολογήσεις, στοχευμένες πολιτικές και σε μια σταθερή ανοδική πορεία της χώρας μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Η δική τους διαδρομή έχει μείνει στην ιστορία ως μοναδική περίπτωση κυβέρνησης που κατάφερε να συνδυάσει λουκέτα, ανεργία, δημοσιονομική κατάρρευση».

Κάνοντας ξανά αναφορά στον κ. Στεφάνου, ανέφερε πως «αφού αναρωτιέται για το τι έχουμε να παρουσιάσουμε, ας του υπενθυμίσουμε ότι η οικονομία συνεχίζει να καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης από τους ψηλότερους στην ΕΕ με ρυθμό ανάπτυξης 3,2% , η ανεργία βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 24 ετών, σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, από τις χαμηλότερες στην ΕΕ και ιδιαίτερα στους νέους να καταγράφεται στην Κύπρο  η χαμηλότερη ανεργία. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι η ανεργία όταν το ΑΚΕΛ παρέδωσε την εξουσία είχε εκτοξευτεί στο 16% ενώ ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης είχε βουτήξει στο -6,6%. Αυτός ήταν ο τραγικός απολογισμός των πολιτικών του ΑΚΕΛ».

Επισήμανε πως «το δημόσιο χρέος μέσα από την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική έχει ήδη υποχωρήσει κάτω από το 60% του ΑΕΠ, σχεδόν το μισό από το 107,5% που η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ μας άφησε ως χρέος αφού οδήγησε την χώρα σε μνημόνια. Ως αποτέλεσμα μπορούμε να προωθούμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική, για πρώτη φορά με έμφαση στη μεσαια τάξη». 

Όσον αφορά την ΑΤΑ, ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε πως «η διαφορά είναι σχεδόν διδακτική, το ΑΚΕΛ κατά τη δική του διακυβέρνηση την άφησε να διαλυθεί, εμείς την επαναφέρουμε στο εκατό τοις εκατό και μάλιστα με διεύρυνση δικαιούχων. Για εμάς η στήριξη της εργασίας δεν είναι ρητορικό πυροτέχνημα αλλά πράξη με κοινωνικό αντίκτυπο. Η Κύπρος αλλάζει γιατί η πολιτική μας έχει στόχο, προσανατολισμό και σχέδιο υλοποίησης».

Στην εξωτερική πολιτική, σημείωσε πως, «η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο ακούγεται αλλά συμμετέχει και συνδιαμορφώνει. Ανοίγουμε νέες στρατηγικές συνεργασίες, ενισχύουμε περιφερειακή παρουσία, κτίζουμε σχέσεις αξιοπιστίας από την Ευρώπη μέχρι τον Κόλπο και την Ινδία και πρωτοστατούμε σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες. Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ προτιμά την εμμονική νοσταλγία μιας άλλης εποχής. Η επιλογή μας είναι σαφής και σύγχρονη, με διεύρυνση στρατηγικών δεσμών και θεσμοθέτηση του στρατηγικού διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σημαντικές, ιστορικές επισκέψεις. Η δική τους σχολή σκέψης εξακολουθεί να ανατρέχει σε αποτυχημένες πολιτικές που έκλεισαν τον κύκλο τους».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, επισήμανε πως «τα αποτελέσματα είναι απτά, με δραματική μείωση αφίξεων κατά 89% σε σχέση με το 2022.Το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να προωθεί την θεωρητική σχολή του εύκολου ακτιβισμού σαν να πρόκειται για αφισοκόλληση, χωρίς κόστος, χωρίς ευθύνη και χωρίς ένδειξη ότι αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις». 

Επιπρόσθετα ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε πως «επειδή σκεφτόμαστε το αύριο, όχι το χτες, μπροστά μας βρίσκεται η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ που θα δώσει στην Κύπρο τον θεσμικό και πολιτικό χώρο να αναδείξει οράματα, προτεραιότητες, αρχές και ανησυχίες σε μια συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται ψηλά στις διεθνείς πολιτικές προτεραιότητες, αποτέλεσμα και των δικών μας ενεργειών και πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση μας επενδύει στη σοβαρότητα, στη διεθνή αξιοπιστία, στην κοινωνική υπευθυνότητα και στο μέλλον».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «η Κύπρος αλλάζει, προχωρά μπροστά και κανείς δεν θα μας σύρει πίσω στο σκοτάδι μιας άλλης εποχής. Το ΑΚΕΛ μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στη νοσταλγία, την άρνηση και τις πολιτικές που η κοινωνία πλήρωσε και δεν θέλει να ξαναζήσει».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά την ομιλία του στην επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λευκωσίας–Κερύνειας για τον καθορισμό του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην επαρχία Λευκωσίας, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε πως «το ΑΚΕΛ είναι η ισχυρή δύναμη αντιπολίτευσης. Τα υπόλοιπα κόμματα είτε συμμετέχουν στην κυβέρνηση είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν ή δείχνουν ανοχή στις πολιτικές και τις συμπεριφορές της κυβέρνησης. Μόνο το ΑΚΕΛ στέκεται με συνέπεια απέναντι στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία καθημερινά αποδεικνύει πόσο ανίκανη είναι να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα και τις προκλήσεις. Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διάσταση με την κοινωνία. Μια κυβέρνηση που φροντίζει για τους συγγενείς, τους κουμπάρους, τους φίλους και τους υποστηριχτές, αλλά όχι για τους απλούς ανθρώπους. Μια κυβέρνηση που έχει υποβιβάσει τη διακυβέρνηση σε επικοινωνιακές τακτικές και ενίοτε επενδύει στην πρόνοια της… Αγίας Ελένης για τη λύση των προβλημάτων. Μια κυβέρνηση που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Δέστε, για παράδειγμα, τι γίνεται με το Ταμείο της συζύγου του Προέδρου. Πλήρης συσκότιση. Ποιος φοβάται τη διαφάνεια και τον έλεγχο; Αυτός που έχει κάτι να κρύψει».

Σημείωσε πως «απέναντι στην ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση Χριστοδουλίδη είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή, αποτελεσματική και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Είναι σημαντικό στις βουλευτικές εκλογές το ΑΚΕΛ που είναι η δύναμη της αντιπολίτευσης, να βγει ακόμα πιο ισχυρό. Αυτός είναι ο εκλογικός μας στόχος. Αυτό είναι που καλούμαστε να υλοποιήσουμε και θα τον υλοποιήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπηχτές Στεφάνου για διακωμώδηση εκλογών στο βωμό των likes-Επικρίσεις σε Κυβέρνησης και μήνυμα για ισχυρό ψηφοδέλτιο

;