powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Παραδέχεται χρήση δακρυγόνων η Αστυνομία στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΦΕΝ-«Έγινε στιγμιαία για αποκατάσταση της τάξης»

Παραδέχεται τη χρήση δακρυγόνων η Αστυνομία στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διεξήχθει στην Λήδρας, από την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ, η οποία σημειώθηκε, όπως αναφέρει για αποκατάσταση της τάξης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «έγινε στιγμιαία χρήση δακρυγόνων στο πλαίσιο της αποκατάστασης της τάξης». Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, της χρήσης δακρυγόνων προηγήθηκαν, όπως υποστηρίζει, σπρωξίματα, ρίψη αντικειμένων και πετρών κατά των αστυνομικών. 

Αμέσως μετά τη χρήση δακρυγόνων, η Αστυνομία αναφέρει ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε και δεν προέκυψε άλλο επεισόδιο μεταξύ των Αρχών και των διαδηλωτών. 

Σημειώνεται ότι η ΕΦΕΝ, είχε δημοσιοποιήσει βίντεο, εξαπολύοντας επίθεση για τη στάση της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκαν οι ίδιοι από τα μέλη της Αστυνομίας. 

Στην ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο, η ΕΦΕΝ έγραψε, «αυτό είναι το κράτος του Νίκου Χριστοδουλίδη. Αυτή είναι η Αστυνομία Κύπρου, που μετά από κυβερνητικές εντολές θέλησε να σπείρει την τρομοκρατία σε μια μαθητική αντικατοχική πορεία. Απροκάλυπτα, χωρίς καμία πρόκληση από μέρους μας η Αστυνομία προτίμησε να προτάξει τις ασπίδες και να σπρώχνει τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας χρήση χημικών από κοντινή απόσταση εις βάρος ανήλικων μαθητών».

Σημειώνει ότι «σε μια μέρα όπου διαμαρτυρόμαστε για το ψευδοκράτος, η Αστυνομία επέλεξε να προστατεύσει τους κατακτητές και όχι να κάνει την δουλειά της. Αντίθετα, η παρουσία τους ήταν εντελώς προκλητική. Προτίμησαν να πουλήσουν μαγκιά και απειλές σε μαθητές».

Επισημαίνει πως όσο και αν όμως οι εγκάθετοι του Νίκου Χριστοδουλίδη προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, τόσο εμείς θα συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε ποιοι ξεπουλούν την πατρίδα μας όσα όσα. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους. Γιατί είμαστε η γενιά που έρχεται και δεν τους φοβάται, δεν τους χρειάζεται, δεν τους υπολογίζει».

Καταληκτικά, αναφέρει, «ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Καταγγέλλει αστυνομική βία στη Λήδρας η ΕΦΕΝ-«Η Αστυνομία προτίμησε να προτάξει τις ασπίδες κάνοντας χρήση χημικών»

;