powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Δίνει συνέχεια στην κόντρα με Αναστασιάδη και τα βάζει με Μαυρογιάννη ο Στυλιανίδης-«Στόχος να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του»

Για «αήθη προσωπική επίθεση» προς το πρόσωπό του από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κάνει λόγο σε σημερινή του γραπτή δήλωση ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, ο κ. Αναστασιάδης παρουσίασε ένα σενάριο περί διαφωνίας του με την πρώην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, όταν συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του Κραν Μοντανά, «ψευδόμενος ότι δήθεν υιοθέτησα τουρκικές θέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιστρέφει τα πυρά σε Αναστασιάδη ο Στυλιανίδης, μιλά για πολιτική εξόντωση-«Καθοδηγεί ένα σύστημα, έφερε την Κύπρο σε ανυποληψία λόγω διαφθοράς»

«Επικαλέστηκε ως μάρτυρα τον κ. Μαυρογιάννη. Ήμουν παρών. Γνωρίζω τι λέχθηκε. Τα πρακτικά είναι εκεί για να με επιβεβαιώσουν. Πρόκειται για μυθοπλασία. Πρόκειται για αήθη προσωπική επίθεση», σημειώνει σχετικά.

Προσθέτει ότι ο κ. Μαυρογιάννης αναγκάστηκε να επανέλθει με νέα δήλωση και διαψεύδει τον κ. Αναστασιάδη.

«Η αλήθεια είναι μία και αδιαμφισβήτητη: Δεν υπήρξε απολύτως καμία διαφωνία μου με την κ. Μογκερίνι. Ο κ. Μαυρογιάννης επιβεβαιώνει επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης είπε και άλλα πολλά ψέματα συγχέοντας ημερομηνίες και γεγονότα», αναφέρει στη συνέχεια.

«Αποκλειστικός του στόχος να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του τόσο στο κυπριακό όσο και στο ότι έφερε την Κύπρο στην απόλυτη ανυποληψία λόγω διαφθοράς. Σε καιρούς μάλιστα που η Κύπρος έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία για να έχει ισχυρή διαπραγματευτική θέση στο κυπριακό και ταυτόχρονα να μη διασύρεται η εικόνα της ως αξιόπιστο οικονομικό κέντρο», συμπληρώνει.

«Συνεχίζουμε στο δρόμο της αλήθειας και της εντιμότητας», καταλήγει η ο κ. Στυλιανίδης.

Υπενθυμίζεται πως, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Τετ α τετ» στον Άλφα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε αναφέρει ότι, «είχαμε διαφωνήσει όσο αφορά τους χειρισμούς στο Κραν Μοντανά». 

Όπως είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, «η κα Μογκερίνι (τότε Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής) είπε τα καλύτερα στη σύνοδο των Επιτρόπων και ο κ. Στυλιανίδης της υπέδειξε ότι δεν είναι οεθά αυτά τα οποία λέει, γιατί ο ίδιος είχε ενημέρωση από το κ. Τσαβούσογλου και είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ελληνίδα συνεργάτης της κα Μογκερίνι, ενημέρωσε σχετικά τον κ. Μαυρογιάννη, ο οποίος επισκέφθη τον κ. Στυλιανίδη και του είπε ότι είναι ντροπή αυτά που είπε στην κα Μογκερίνι.Για να του απαντήσει εγώ εμπιστεύομαι τον κ. Τσαβούσογλου, αυτή είναι η θέση μου και δεν ενδιαφέρει εσείς τι λέτε. Αυτό υπήρξε η αίτια της διακοπής πλέον των σχέσεων μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

;