Αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπάρξει κατάληξη στο θέμα της ΑΤΑ, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητα πως θα επικρατήσει η λογική και θα αποφευχθούν ενδεχόμενες απεργίες και προβλήματα στην οικονομία.
Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Κεραυνός τόνισε πως «σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, είναι λογικό να παρουσιάζονται τέτοια θέματα. Σημασία έχει ότι έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές και είχαμε φτάσει σε σημείο κατάληξης. Εκεί προέκυψε κάποιο θέμα».
Επομένως, συνέχισε, «νομίζω από δω και πέρα είναι το θέμα», σημειώνοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει σχετικές δηλώσεις».
- Διαβάστε ακόμη: ΑΤΑ: Αισιόδοξος για θετική κατάληξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα σε τέτοια θέματα»
«Αυτό που εγώ θα ήθελα να πω, είναι ότι είμαι βέβαιος πως θα επικρατήσει η λογική, σε μία περίοδο που η οικονομία μας βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, κανένας δεν θα ήθελε απεργίες και προβλήματα, ούτε η εργοδοτική πλευρά, οι επιχειρήσεις μας, ούτε οι εργαζόμενοι. Επομένως, είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα υπάρξει κάποια κατάληξη», τόνισε περαιτέρω.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση για να υπάρξει κατάληξη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως «ακόμα και η πλευρά που δεν συμφώνησε με κάποια επιμέρους σημεία του κειμένου, έχει αφήσει ανοικτό το θέμα, για να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση, διάλογος. Επομένως, όλα είναι πάνω στο τραπέζι και στο τέλος θα βρεθεί μία λύση», ξεκαθάρισε.
Κληθείς να σχολιάσει ότι η εργοδοτική πλευρά θεωρεί μη ικανοποιητικά τα κίνητρα που προτίθεται να παραχωρήσει η Κυβέρνηση για επέκταση του θεσμού της ΑΤΑ, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι «δεν είναι κίνητρα υπό τη μορφή αποζημίωσης. Είναι κίνητρα, ούτως ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι να ωφεληθούν από την ΑΤΑ, αφού με αυτά τα κίνητρα, εκτιμούμε, ότι περισσότεροι εργοδότες θα μπορούν να υιοθετήσουν τον θεσμό, που είναι μία πρόθεση της Κυβέρνησης».
«Νομίζω ότι αυτό που είχαμε βάλει στο τραπέζι και συζητήσαμε όσον αφορά τα κίνητρα, είναι γενικά αποδεκτό», τόνισε.
Σε παρότρυνση να αναφερθεί σε ένα από τα κίνητρα, ο Υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε να πει οτιδήποτε, υποδεικνύοντας πως «από τη στιγμή που το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει, δεν θα ήταν φρόνιμο να λέμε λεπτομέρειες, που ακόμα και μία οξεία θα δημιουργήσει θέματα.
Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι τα κίνητρα είναι μέρος μίας λύσης, διαμηνύοντας πως «εάν δεν υπάρξει λύση, δεν θα υπάρξουν και κίνητρα».











