powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Το βίντεο που εξόργισε τους Ισραηλινούς-Κατηγορούν τη Χαμάς ότι ξέθαψε λείψανα και σχεδίασε «ανακάλυψη» για τον Ερυθρό Σταυρό

Σε λεπτή κόκκινη γραμμή φαίνεται ότι βαδίζει ξανά η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Τελ Αβίβ κατηγορώντας την τρομοκρατική παλαιστινιακή οργάνωση για επίθεση σε βάρος ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα.

Εκτός από την επίθεση αυτή, οι Ισραηλινοί δηλώνουν οργισμένοι και για τη στάση της Χαμάς όσον αφορά τα λείψανα νεκρών ομήρων που δεν έχουν παραδοθεί κατηγορώντας την για στημένες «ανακαλύψεις».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από drone στο οποίο υποστηρίζει ότι εμφανίζονται άνδρες της Χαμάς να βγάζουν μια σορό από κτήριο και να την σκεπάζουν με χώμα σε άλλο σημείο με στόχο να πείσουν τον Ερυθρό Σταυρό ότι «ανακάλυψαν» μια σορό.

Σύμφωνα με το Ισραήλ το βίντεο καταγράφηκε τη Δευτέρα λίγες ώρες πριν η Χαμάς να παραδώσει λείψανα νεκρού Ισραηλινού ομήρου τα οποία, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν ανήκαν σε αυτόν.

Στα πλάνα φαίνονται δύο άνδρες να μεταφέρουν τη σκεπασμένη με λευκό σεντόνι σορό σε έναν λάκκο, να την σκεπάζουν με χώμα με έναν εκσκαφέα και στη συνέχεια να καλούν έναν φωτογράφο για να «επιβεβαιώσουν» την αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ τα λείψανα που παραδόθηκαν την Τρίτη ήταν του ομήρου Οφίρ Τζαρφάτι, ενός 27χρονου Ισραηλινού που είχε σκοτωθεί στο φεστιβάλ μουσικής Nova στις 7 Οκτωβρίου 2023, αλλά τμήματα της σορού του είχαν ανακαλυφθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τον Δεκέμβριο του 2023.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

;