powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Συνελήφθη κατάδικος των Κεντρικών για την δολοφονία Δημοσθένους-Προστέθηκε στην αλυσίδα από τον αγοραστή της μοτοσικλέτας

Σε νέα σύλληψη, την πέμπτη στη σειρά, προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο REPORTER, ότι στην εξίσωση προστέθηκε ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο ενέπλεξε ύποπτος που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση.   

Η νέα σύλληψη, αφορά 30χρονο κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών, που εκτίει από τον περασμένο Μάιο ποινή για υπόθεση 12 κιλών κάνναβης, στο κελί του οποίου, που διαμένει με άλλο κρατούμενο, διενεργήθηκαν έρευνες το βράδυ της Κυριακής, ενώ υπενθυμίζεται πως έρευνες διενεργήθηκαν και στο κελί ακόμη ενός βαρυποινίτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σκυταλοδρομία» γύρω από την μοτοσικλέτα των εκτελεστών του Δημοσθένους-Έβαλε και άλλους κρίκους στην αλυσίδα ο κατονομαζόμενος αγοραστής

Η αρχή των συλλήψεων έγινε με τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας, η οποία ήταν εγγεγραμμένη στον 44χρονο Ελληνοκύπριο από την Λευκωσία, πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος ωστόσο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του και πριν καν οδηγηθεί στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, είχε αναφέρει στους ανακριτές, πως την είχε πωλήσει στον 39χρονο, με συνδρομή του 59χρονου, εξού και οι δύο συνελήφθησαν αργότερα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο ένας εκ των δύο τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο, λίγο πριν την σύλληψη του και μετά τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας, ώστε να αναφέρει στην Αστυνομία πως δεν γνωρίζει οτιδήποτε και πως την είχε πωλήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του, φαίνεται να επιβεβαιώνονται, ότι δηλαδή είχε πωλήσει την μοτοσικλέτα στον 30χρονο, με τον ίδιο ωστόσο, να βάζει στο κάδρο τρίτα πρόσωπα, λέγοντας πως ναι μεν την είχε αγοράσει, εντούτοις, όχι για λογαριασμού του ιδίου, αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στην δολοφονία, ενώ σε σχέση με το τηλεφώνημα που προηγήθηκε στον 44χρονο, πριν την σύλληψη του, δίνει διαφορετική εκδοχή ως προς τα λεχθέντα. 

Ενόψει της κατάθεσης του, ακολούθησαν έρευνες στις Κεντρικές, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης, η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατάδικου, ο οποίος και φόρεσε χειροπέδες, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Οι ανακριτές διερευνούν περαιτέρω ισχυρισμούς που υπάρχουν ενώπιον τους, με τις έρευνες να αναμένεται να επεκταθούν και στην Πάφο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είτε ανοίγουν, είτε κλείνουν την αλυσίδα των συλλήψεων οι «4» για την δολοφονία Δημοσθένους-Κομβικής σημασίας οι ισχυρισμοί των δύο

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του 44χρονου ότι πώλησε την μοτοσικλέτα με την συνδρομή του 59χρονου, ο ίδιος ανακρινόμενος επίσης αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς ως προς τις διακινήσεις του πριν, κατά και μετά την διάπραξη της δολοφονίας, καθώς και σε σχέση με άλλα γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την αγοραπωλησία της μοτοσικλέτας. 

Πάντως, θα διερευνηθούν και οι διακινήσεις των δύο αλλά και οι ισχυρισμοί του 30χρονου που είχε αγοράσει την μοτοσικλέτα. Σημειώνεται πως ο εν λόγω ύποπτος έχει παρελθόν με τις κλοπές και ως εκ τούτου, ερώτημα προκαλεί γιατί επιλέγηκε να χρησιμοποιηθεί στο έγκλημα μια εγγεγραμμένη μοτοσικλέτα και όχι κλοπιμαία - αν ληφθεί ως δεδομένο πως πρόκειται για την μοτοσικλέτα των εκτελεστών - όπως συνέβη και στην περίπτωση του βαν οχήματος που είχε κλαπεί από τις 4 Σεπτεμβρίου. 

Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε ανάμειξη στην δολοφονία ή στην διαφυγή των δραστών, αρνείται και ο 39χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου, που καταγράφεται σε διάφορα κλειστά κυκλώματα, τόσο στην περιοχή της δολοφονίας τις προηγούμενες ημέρες αλλά και την ίδια, όσο και στην σκηνή του εμπρησμού στην Γερμασόγεια, έπειτα από τον οποίο φαίνεται να ακολουθεί την μοτοσικλέτα προς τον Άγιο Τύχωνα, όπου και εγκαταλείφθηκε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κάδρο το σενάριο η μοτοσικλέτα να ήταν κρυμμένη στο βαν των εκτελεστών-Τα 6-10 λεπτά των διακινήσεων που δημιουργούν υπόνοιες

Η Αστυνομία, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, αποδίδει στον 39χρονο χρέη οδηγού για την διαφυγή των εκτελεστών από τον Άγιο Τύχωνα, με τον ίδιο να δηλώνει άγνοια και να προβάλει συγκεκριμένους ισχυρισμούς, ενώ την ίδια ώρα, τοποθετεί τον εαυτό του στις σκηνές που καταγράφεται από τα κλειστά κυκλώματα. Ωστόσο, ο 39χρονος, οι ισχυρισμοί του οποίου διερευνώνται, αναμένεται να ανακριθεί εκ νέου, ενώ στην περίπτωση που εμπλέκεται και δεν κατονομάσει οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε βάζει νέα εμπόδια στην Αστυνομία. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή που δεν εμπλέκεται, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα όσα ισχυρίζεται, διαφορετικά θα βρίσκεται ο ίδιος σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. 

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία επιχειρεί να φτάσει κοντά στα πρόσωπα που εμπλέκονται και μέσω των επιστημονικών εξετάσεων, ειδικότερα της μοτοσικλέτας αλλά και στο καπελάκι που εντοπίστηκε, πλησίον του βαν οχήματος που παραδόθηκε στις φλόγες μετά την δολοφονία. Σε περίπτωση που εντοπιστεί γενετικό υλικό και ταυτοποιηθεί με οποιοδήποτε πρόσωπο, ενδεχομένως να καταγραφούν εξελίξεις. 

Παράλληλα, συνεχίζονται να λαμβάνονται καταθέσεις και να εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, αφού μετά την εγκατάλειψη της μοτοσικλέτας στον Άγιο Τύχωνα, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστή η διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές, οι οποίοι θεωρείται δεδομένο πως χρησιμοποίησαν άλλο μεταφορικό μέσο, με την Αστυνομία να αναφέρει στο Δικαστήριο πως η φυγάδευση τους έγινε από τον 39χρονο οδηγό του διπλοκάμπινου.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην εξίσωση ακόμη ένα όχημα για την δολοφονία Δημοσθένους-Αποδίδει χρέη οδηγού στον Ελλαδίτη για φυγάδευση των εκτελεστών

;