Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ αποτελούν σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις. Με ρίζες στην παράδοση, λόγω των σιτηρών της περιοχής της Μεσαορίας από όπου και ξεκίνησε, και σεβασμό στον καταναλωτή και την τέχνη της αρτοποιίας, ζυμώνουν ψωμιά για κάθε σπίτι, 50 χρόνια τώρα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι συνεχώς εξελίσσουν τόσο την ίδια την τέχνη της αρτοποιίας, όσο και την προϊοντική γκάμα, ακολουθώντας τις σύγχρονές διατροφικές συνήθειες.
Με περισσότερα από 30 είδη ψωμιού, από το παραδοσιακό Αθηενίτικο, μέχρι το ολικής άλεσης και το πολύσπορο, και τα ψωμιά αργής ωρίμανσης μέχρι το ψωμί ζέας και το ψωμί πρωτεΐνης, κάθε ψωμί έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και απευθύνεται σε διαφορετικούς ουρανίσκους και ανθρώπους με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. «Μυστικό» τους ο σεβασμός στην ποιότητα της πρώτης ύλης και στη λεπτομέρεια . Δίνουν σε κάθε ψωμί, τον χρόνο που χρειάζεται για να ωριμάσει και να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του.
Νέα ψωμιά
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα ψωμιού (16 Οκτωβρίου) με δύο νέα ψωμιά, με αλεύρι από βιολογική καλλιέργεια.
Ψωμί Khorasan πετρόμυλου
Το ψωμί Khorasan έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο και παράλληλα θρεπτικό ψωμί. Παρασκευάζεται από το αρχαίο δημητριακό Khorasan, ποικιλία σιταριού που καλλιεργούσαν πριν χιλιάδες χρόνια στη Μέση Ανατολή. Επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και τη διατροφική του αξία.
Ξεχωρίζει για τον κόκκο του που είναι μεγαλύτερος από αυτόν του κοινού σιταριού, και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Έχει μια γήινη γεύση καρπών, ελαφρώς γλυκιά.

Ψωμί γαλλικό χωριάτικο
Το γαλλικό χωριάτικο ψωμί, γνωστό και ως Pain de campagne έχει τις ρίζες του στην αγροτική Γαλλία. Ήταν το ψωμί της οικογένειας και ήταν συνδεδεμένο με την καθημερινή αγροτική ζωή της υπαίθρου και τα απλά γεύματα. Σήμερα αποτελεί σύμβολο ποιότητας και παράδοσης και εκφράζει τη γαλλική τέχνη της αρτοποιίας. Ζυμώνεται με αλεύρι σίτου και σίκαλης και έχει ρουστίκ εμφάνιση. Το φυσικό του άρωμα, η τραγανή του κόρα και η αφράτη ψίχα του, το καθιστούν το καλύτερο συνοδευτικό των τυριών και αλλαντικών αλλά και των λαδερών φαγητών και οσπρίων.
Απόλαυσέ τα με 30% μειωμένη τιμή γνωριμίας από 14-28/10.
50 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΡΠΑΣ, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ