Με κολακευτικά λόγια μίλησε για άλλη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά πριν τις υπογραφές του συμφώνου για την ειρήνη στη Γάζα, με δεδομένο πως η Τουρκία είναι μια από τις τέσσερις εγγυήτριες δυνάμεις (ΗΠΑ, Αίγυπτος και Κατάρ οι υπόλοιπες).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Ο Ερντογάν διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο. Είναι πολύ πιο ισχυρός από ό,τι αφήνει να εννοηθεί. Έχει κερδίσει πολλές συγκρούσεις, αλλά δεν θέλει να του αποδοθούν τα εύσημα. Θέλει να τον αφήσουν ήσυχο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Τούρκο ομόλογό του.
«Είναι σκληρός, αλλά είναι φίλος μου και πάντα εκεί όταν τον χρειάζομαι. Όταν το ΝΑΤΟ έχει προβλήματα μαζί του, με καλούν. Μιλάω στον Ερντογάν και ποτέ δεν απογοητεύει. Είναι καταπληκτικός. Σ' ευχαριστώ για τη φιλία σου. Σε ευχαριστώ πολύ και δώσε χαιρετίσματα στην όμορφη σύζυγό σου» πρόσθεσε.
Trump on Erdogan:
— Clash Report (@clashreport) October 13, 2025
Erdogan has one of the most powerful armies in the world. He is much more powerful than he lets known.
He won many conflicts but he does not want any credit. He wants to be left alone.
He’s a tough cookie, but he’s my friend and always there when I need him.… pic.twitter.com/L18J6QbMt3
Πηγή: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Υπεγράφη η συμφωνία για τη Γάζα-«Τα καταφέραμε... μετά από 3.000 χρόνια»
- Η συγκινητική επανένωση ομήρων με τις οικογένειές τους στο Ισραήλ μετά από 738 μέρες (vid&pics)
- Τα τρία ερωτήματα που ζητούν απάντηση μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες μετά το deal για τη Γάζα
- Συνολικά 1.968 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν για την επιστροφή των 20 ομήρων