powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Θλίψη και αποτροπιασμός Επ. Ισότητας για τη γυναικοκτονία στη Λευκωσία-«Η έμφυλη βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση»

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, για την γυναικοκτονία της 58χρονης, από τον πρώην σύζυγό της, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην επαρχία Λευκωσίας. 

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Τζόζη Χριστοδούλου, αναφέρει ότι «το τραγικό αυτό γεγονός υπενθυμίζει με τον πλέον επώδυνο τρόπο πως η έμφυλη βία παραμένει μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συλλογική δράση. Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών  προϋποθέτει διαρκή ενημέρωση, επαγρύπνηση, έγκαιρη παρέμβαση και συστηματική προσπάθεια για πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου».

Σημειώνει πως «η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και η αποδόμηση των σχέσεων εξουσίας, που δημιουργούν και συντηρούν τη βία, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για μια κοινωνία όπου η ισότητα των φύλων, η ελευθερία, η ασφάλεια και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διασφαλίζονται για όλες και όλους».

Επισημαίνει ακόμα πως «η έμφυλη βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους και όλες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».

Καταληκτικά, τονίζει πως «το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων παραμένει προσηλωμένο στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, χωρίς βία και διακρίσεις. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, την ενδυνάμωση των γυναικών και την καλλιέργεια κουλτούρας έμφυλης ισότητας».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 2:45 τα ξημερώματα, όταν λήφθηκε πληροφορία στις Αρχές πως γυναίκα, ενώ μεταφερόταν σοβαρά τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τραύματα στο κεφάλι, απεβίωσε. Η γυναίκα είχε παραληφθεί από οικία στην Παλλουριώτισσα.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για 58χρονη. Η σκηνή από όπου παραλήφθηκε η άτυχη 58χρονη αποκλείστηκε για τη διενέργεια εξετάσεων, ενώ αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον 62χρονου πρώην συζύγου της, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρωί της επόμενης μέρας, οι Αρχές εντόπισαν τον 62χρονο, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που διέταξε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες. Ο 62χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ την ίδια ώρα προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς γύρω από τα κίνητρα, οι οποίοι διερευνώνται, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι πριν τη διάπραξη του εγκλήματος προηγήθηκε δολοφονία μεταξύ θύματος και καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

;