powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Άρχισε η δίκη της πρώην πρώτης κυρίας της Νότιας Κορέας που κατηγορείται για διαφθορά

Η δίκη της πρώην πρώτης κυρίας της Νότιας Κορέας Κιμ Κέον Χι, συζύγου του καθαιρεθέντος προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ, η οποία κατηγορείται για διαφθορά, άρχισε σήμερα στη Σεούλ.  

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που και τα δύο μέλη πρώην προεδρικού ζεύγους οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Γιούν, ο οποίος καθαιρέθηκε τον Απρίλιο επειδή στα τέλη του 2024 επιχείρησε να επιβάλει το στρατιωτικό νόμο, είναι προφυλακισμένος από τον Ιούλιο και δικάζεται για εξέγερση.

Η Κιμ Κέον Χι, από την πλευρά της, συνελήφθη τον Αύγουστο για σειρά κατηγοριών: χειραγώγηση μετοχών, διαφθορά και παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Σήμερα εμφανίσθηκε κρατούμενη ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Κιμ κατηγορείται ότι διόγκωσε τεχνητά την αξία της μετοχής μιας επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων μεταξύ του 2009 και του 2012 και ότι δέχθηκε πολυτελή δώρα όταν ήταν η πρώτη κυρία (2022-2025).

Πηγή: ΑΠΕ 

;