Στην εκπομπή "Καλοκαίρι Παρέα" φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Τάσος Χαλκιάς και μίλησε μεταξύ άλλων για το κίνημα "Me too" αλλά και την απόφαση της δικαιοσύνης για τον Πέτρο Φιλιππίδη.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus
Αρχικά, ο Τάσος Χαλκιάς τόνισε ότι δεν είναι σωστό να αποκαλεί κανείς το θέατρο "ένα μεγάλο κρεβάτι": "Ακούω και διάφορους συναδέλφους να λένε πράγματα χοντρά ότι το θέατρο ειναι ένα μεγάλο κρεβάτι το θέατρο. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Το θέατρο είναι ένα αποκούμπι πνευματικής και ψυχικής ανάτασης. Εαν τυχόν κάποια στιγμή αυτά τα πράγματα περάσουν από άλλα κύματα μπορεί να διαφοροποιηθούν. Το θέατρο είναι εκπαίδευση για τον άνθρωπο, είναι πνευματική τροφή. Άλλοι το χρησιμοποιούν, άλλοι βγάζουν λεφτά από αυτό άλλοι βγάζουν την ψυχή τους .."
Για την απόφαση αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη δήλωσε: "Είχα και δεν είχα αγωνία να δω τι θα γίνει. Όταν καταφεύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι είμαστε κράτος δικαίου, τότε δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σχολιάζουμε κανένα αποτέλεσμα. Δεν έχει καμία σημασία τι έκανε η ελληνική δικαιοσύνη. Σημασία έχει ότι ο Πέτρος έχει πληγεί από την κοινωνία. Το στίγμα δεν φεύγει με καμία απόφαση. Αν θα μπορέσει ποτέ να το αποφύγει και η κοινωνία μπορέσει να τον επιστρέψει στις τάξεις της..τότε μπορεί να εξιλεωθεί και να συνυπάρχει με το ζήτημα του θεάτρου γιατί κακά τα ψέματα είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος".
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Τάσος Χαλκιάς αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο ηθικό ποιόν του καλλιτέχνη και στην αξία του ως καλλιτέχνης: "Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση του χαρακτήρα του της υποκριτικής του.. εαν δεν είναι και σωστός άνθρωπος δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο παντός είδους καλλιτέχνης βγαίνει στην κοινωνία μπροστά".
Πηγή: yupii.gr