powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Προσπάθησε να διαφύγει στη χώρα της μετά τον θάνατο της τρίχρονης κόρης της η 32χρονη

Τρόπους να διαφύγει από την χώρα είχε αναζητήσει, μετά τον θάνατο της 3χρονης κόρης της, η 32χρονη Αλγερινή η οποία κατηγορείται για την δολοφονία του παιδιού στο Παλαιό Φάληρο.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η Αλγερινή, η οποία έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, δύο μόλις 24ωρα από τον θάνατο του κοριτσιού, τηλεφώνησε στην πρεσβεία της Αλγερίας στην Αθήνα, ζητώντας τρόπους για να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της.

Η ίδια δήλωσε δε, ότι έχει δύο παιδιά και όχι τρία, «εξαφανίζοντας» ουσιαστικά από την εξίσωση το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του. Από την αλγερινή πρεσβεία έλαβε την ενημέρωση πως ο μόνος τρόπος για να πραγματοποιήσει την επιθυμία της, ήταν μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Προγράμματος Εθελουσίων Επιστροφών.

Συνεχίζοντας τις κινήσεις οι οποίες και δεν συνάδουν με μητέρα η οποία έχασε το παιδί της, τηλεφώνησε εν τέλει στον ΔΟΜ όπου ενημέρωσε εκ νέου πως έχει δύο παιδιά και όχι τρία, ενώ απέστειλε και αντίγραφο διαβατηρίου και πιστοποιητικά γέννησης των δύο παιδιών.

Το Πρόγραμμα Εθελουσίων Επιστροφών, το οποίο «τρέχει» ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προβλέπει την ένταξη σε αυτό, όσων το επιθυμούν, και το αίτημα ασύλου τους έχει απορριφθεί και δεν νομιμοποιούνται να παραμείνουν στην Ελλάδα, με κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων με παροχή επίσης, 500 ευρώ.

Η 32χρονη Warda Atrouche, κλείνει τελικά ραντεβού με τον ΔΟΜ ωστόσο η ίδια δεν πρόλαβε να παρευρεθεί γιατί την ίδια μέρα το πρωί είχε μεσολαβήσει η σύλληψή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αδελφή της κατηγορουμένης, κάλεσε από την Αλγερία, μετά την σύλληψη, στην πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα, ζητώντας βοήθεια προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος στην 32χρονη στην οποία είχαν πλέον απαγγελθεί κατηγορίες. Το αίτημά της, όπως είναι λογικό, δεν εξυπηρετήθηκε από την Αλγερινή πρεσβεία. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στις Υπηρεσίες Ασύλου, η 32χρονη υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα διεθνούς προστασίας στις 7 Ιανουαρίου του 2020, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε έρθει στην Ελλάδα λίγο νωρίτερα.

Το αρχικό αίτημα είχε υποβληθεί στο Γραφείο Ασύλου Αττικής και απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό έντεκα μήνες αργότερα. Τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλε εκ νέου αίτηση στην Πάτρα, όμως στις 22 Ιουλίου 2025 εκδόθηκε πράξη διακοπής της διαδικασίας, λόγω σιωπηρής παραίτησης.

Πρακτικά η 32χρονη δεν πήρε ποτέ άδεια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, επί μεγάλο διάστημα βρισκόταν σε καθεστώς αιτούσας άσυλο και ήταν χωρίς χαρτιά.

Αυτός ήταν άλλωστε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της προς τις Αρχές, ο λόγος που πέταξε το παιδί στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου: ήταν παράνομη, φοβήθηκε ότι θα κρινόταν υπεύθυνη για τον θάνατο του κοριτσιού και θα έχανε και τα άλλα δύο παιδιά της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πείθουν οι ισχυρισμοί της 32χρονης για τον θάνατο της κόρης της-Κλειδί η κατάθεση των αδελφών της τρίχρονης

;