powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ζουραρί και Μπούτα προσδίδουν ένταση και ποιότητα στον Παναθηναϊκό

Προς το τέλος για δυο πολύ καλές μεταγραφές βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι ήθελαν ν’ αποκτήσουν δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές πριν τα παιχνίδια με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τα προκριματικά του Europa League και όπως όλα δείχνουν το καταφέρνουν.

Προκειμένου από τη μια να προλάβουν να κάνουν λίγες προπονήσεις με την ομάδα και από την άλλη να δηλωθούν στην ευρωπαϊκή λίστα μέχρι το βράδυ της επόμενης Τετάρτης.

Ο λόγος γίνεται για τους Ανάς Ζαρουρί και Αουρέλιο Μπούτα, με τον πρώτο να αναμένεται στην Ελλάδα τα μεσάνυχτα και τον δεύτερο αύριο το πρωί. Δύο υποθέσεις που τις δούλευαν αρκετό καιρό οι ιθύνοντες του συλλόγου και όπως όλα δείχνουν (μιας και υπάρχουν τα ιατρικά και δεν έχουν μπει ακόμη οι υπογραφές στα συμβόλαια) θα τις ολοκληρώσουν, βάζοντας στο ρόστερ της ομάδας ακόμη περισσότερο δύο σημαντικά στοιχεία. Ένταση και ποιότητα.

Αυτοί άλλωστε ήταν οι βασικοί τομείς που ήθελε να βελτιωθεί φέτος το καλοκαίρι το τριφύλλι και γι’ αυτό μπορούμε να διακρίνουμε πως οι περισσότερες επιλογές έρχονται από ένα πρωτάθλημα στο οποίο το πρώτο στοιχείο είναι η ένταση σε συνδυασμό με την ποιότητα.

Τσιριβέγια, Mπούτα, Ζαρουρί ακόμη και ο τερματοφύλακας Λαφόντ προέρχονται από χρονιά ή χρονιές στο Σαμπιονά, όπου ο ρυθμός είναι κατά πολύ υψηλότερος συγκριτικά με αυτόν του ελληνικού πρωταθλήματος.

Που σημαίνει πιο γρήγορη σκέψη, αντίδραση και αντίληψη αυτών που γίνονται στο γήπεδο.

Ας περάσουμε τώρα στα επιμέρους, για ποιο λόγο δηλαδή ο Παναθηναϊκός  κατέληξε σ’ αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Ανάς Ζαρουρί που θα έρθει με τη μορφή δανεισμού, είναι ένας μεσοεπιθετικός που διαθέτει σε αρκετά υψηλό βαθμό στοιχεία που έψαχναν οι πράσινοι για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, ποδοσφαιριστής που δεν φοβάται να πηγαίνει συνεχώς στο ένας εναντίον ενός και παρότι είναι δεξιοπόδαρος έχει εξαιρετική τεχνική και με το αριστερό του πόδι.

Δεν είναι δηλαδή από τους αριστερούς εξτρέμ με αντίθετο πόδι, οι οποίοι μόνο συγκλίνουν και ψάχνουν τη σέντρα ή το σουτ υπό κλίση.

Αρκετά καλός στη δημιουργία και στην εκτέλεση, που τόσο έλειψε από τους πράσινους στα δύο ματς με τη Ρέιντζερς.

Του αρέσει περισσότερο πολλές φορές, να πετά τη μπάλα με το δεξί σε πλάτος και να σεντράρει με το αριστερό, κάτι που έλειπε από πέρυσι στον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που αγωνίζονται οι Τζούριτσιτς, Πελίστρι ή Μαντσίνι που χρησιμοποιούνται σ’ αυτή ακριβώς τη θέση.

Αν κάποιος παρατηρήσει το heatmap του, θα διακρίνει πως περισσότερο κινείται στη γραμμή παρά κεντρικά και πως του αρέσει επίσης να ταλαιπωρεί τον αντίπαλο του σε πλάτος, πριν πάει σε ενέργεια.

Eίναι επίσης ένας μεσοεπιθετικός ο οποίος μπορεί τα καλύτερα ματς στην καριέρα του να τα έκανε με τη φανέλα της Μπέρνλι στη θέση του αριστερού εξτρέμ, όμως μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και πίσω από τον επιθετικό, αφού εκεί ακριβώς έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του κυρίως στο Βέλγιο, κυρίως με τη φανέλα της Σαρλερουά.

Πέρυσι στη Λανς για παράδειγμα, όπου δεν έκανε πολύ καλή σεζόν, αγωνίστηκε σε 28 αγώνες, τους 16 ως βασικός, εκ των οποίων σε 11 από αυτούς αγωνίστηκε στα αριστερά και στους υπόλοιπους στον άξονα.

Όσον αφορά στην Μπέρνλι με την οποία έγινε κυρίως γνωστός (αλλά και στις Λόμελ και Χαλ), χρησιμοποιούταν στη θέση για την οποία τον αποκτά φέτος ο Παναθηναϊκός, “αναγκάζοντας” τους Γάλλους να δαπανήσουν πριν από περίπου ένα χρόνο (22 Αυγούστου και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε στους δύο αγώνες με το τριφύλλι) το ποσό των 5.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Οι πράσινοι  φέρνουν λοιπόν έναν ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή ηλικία (24 ετών), με την περίπτωση του να μοιάζει αρκετά με του Αζεντίν Ουναχί. Βιρτουόζος με τη μπάλα στα πόδια, παίκτης με ένταση στις κινήσεις του και φαντασία, που προέρχεται από μια γαλλική ομάδα που δεν τον είχε φέτος στα πλάνα της.

Ότι συνέβη ακριβώς πέρυσι με τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική της χώρας τους Ουναχί, από τον οποίο άντλησε λεπτομέρειες για τον σύλλογο και άκουσε τα καλύτερα, πριν απαντήσει θετικά στην πρόταση των πρασίνων.

Όσον αφορά την περίπτωση του δεύτερου παίκτη που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του ο Παναθηναϊκός (με συμβόλαιο δύο ετών), τον Αουρέλιο Μπούτα, συγκεντρώνει αρκετά από τα στοιχεία που ήθελε ο Ρουί Βιτόρια μετά την αποχώρηση του Γιώργου Βαγιαννίδη.

Ο 27χρονος Ανγκολέζος που έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Mπέιρα Μαρ και της Μπενφίκα, πριν συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα σε Άντβερπ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρεμς, διακρίνεται για την εκρηκτικότητα, το σθένος, τα φυσικά προσόντα, την ευκινησία και τις κινήσεις που κάνει συνεχώς στον χώρο, χωρίς τη μπάλα.

Παίκτη που τον ξέρει πολύ καλά ο Ρουί Βιτόρια από τη Μπενφίκα και θεωρείται μάλιστα αρκετά καλός σε τεχνική και ντρίμπλα, ενώ και η σέντρα του (ψηλά ή χαμηλά) είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Στην άμυνα, έχει καλό συγχρονισμό στα τάκλιν, κλείνει σωστά τους χώρους, αλλά λόγω και της σωματικής δομής του (μόλις 1.72 μέτρα) δεν είναι τόσο καλός στο μαρκάρισμα με πιο ψηλούς αντιπάλους και φυσικά στις εναέριες μονομαχίες.

Η απόδοση του, πάντως, στις περισσότερες ομάδες που έχει αγωνιστεί παρουσιάζει σταθερότητα, αν και η αλήθεια είναι πως το 2022 πέρασε ένα δύσκολο τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε για περίπου έξι μήνες εκτός δράσης και το επόμενο διάστημα του πήρε λίγο χρόνο για να βρει ξανά τα πατήματα του.

Η περυσινή του χρονιά στη Ρεμς, όμως. στην οποία αγωνίστηκε δανεικός από την Άιντραχτ που δεν τον υπολόγιζε, ήταν αρκετά καλή και σε μόλις πέντε αγώνες της, δεν βρέθηκε στο βασικό σχήμα στη Ligue 1.

Η ομάδα του μπορεί να μην κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος (γνώρισε την ήττα στην παράταση από τη Μετς στο δεύτερο αγώνα των play offs παραμονής/ ανόδου), ωστόσο κατά γενική ομολογία και βάσει του μέσου όρου της βαθμολογίας του, ο ίδιος είχε μια καλή παρουσία αγωνιζόμενος για σχεδόν 2.000 λεπτά παιχνιδιού.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να κλείσει τα περισσότερα μεταγραφικά κενά του λίγες ημέρες πριν τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Σαχτάρ Ντόνετσκ και μένει να δούμε σε τι αγωνιστικό επίπεδο θα βρει ο Ρουί Βιτόρια τους δύο ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να αποφασίσει να θα πάρουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στις δύο αναμετρήσεις με τους Ουκρανούς.

Πηγή: sport24.gr

;