powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Κηδεύεται ο Σιμόν Πέρες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο Ισραήλ, για να παραστεί σήμερα στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του κράτους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 93 χρόνων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
 
peres 2<


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, θα επιστρέψει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ.

peres 3


Στην κηδεία του Πέρες θα παρευρεθούν δεκάδες ξένοι ηγέτες και προσωπικότητες μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, οι ομόλογοί του της Γαλλίας και της Γερμανίας, ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας αλλά και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ένας από τους ελάχιστους εκπροσώπους του αραβικού κόσμου.

peres 4

Στα Ιεροσόλυμα έχουν φτάσει συνολικά 90 αντιπροσωπείες από 70 χώρες. Xθες στην ισραηλινή Βουλή όπου εκτίθεται σε προσκύνημα ο Πέρες, μετέβη ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που είχε φιλοξενήσει την τελετή της υπογραφής της πρώτης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, το 1993.
peres 5
 
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην πόλη και στο όρος Χερτσλ, όπου θα ενταφιαστεί ο Πέρες, δίπλα στον Γιτζάκ Ράμπιν.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;