Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Ζβέρεφ

Η μεγάλη ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες που υπήρξαν εις βάρος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ για κακοποίηση, κατέληξε ότι τα στοιχεία ήταν ανεπαρκή. Ως εκ τούτου η ΑΤΡ δεν θα λάβει κανένα πειθαρχικό μέτρο εναντίον του αθλητή.

Η έρευνα έγινε με εντολή της ΑΤΡ τον Οκτώβριο του 2021 με αφορμή τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του Όλια Σαριπόβα, η οποία τον κατηγόρησε για κακοποίηση. Αρχικά η έρευνα εστίασε στους ισχυρισμούς της Σαριπόβα, για περιστατικά που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του ATP Masters της Σανγκάης το 2019, στο Μονακό, τη Νέα Υόρκη και τη Γενέβη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το The Lake Forest Group (LFG), ένα ανεξάρτητο φορέα ερευνών, του οποίου ιδρυτής είναι ο Μάικλ Βέρντεν και η εκτελεστική διευθύντρια η Τζένιφερ Μακόβιακ, οι οποίοι είναι ιδιωτικοί ερευνητές και διαθέτουν μαζί εμπειρία περισσότερη από 60 χρόνια.

Η εταιρεία πραγματοποίησε συνεντεύξεις με την Σαριπόβα και τον Σβέρεφ και 24 ακόμη άτομα από τον φιλικό, οικογενειακό και τενιστικό κύκλο του πρώην ζευγαριού, ενώ εξέτασε και τις καταθέσεις των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση, μηνύματα, φωτογαφίες και φωνητικά αρχεία. Μέρος από το υλικό που εξετάστηκε ήταν έδωσε εθελοντικά ο Ζβέρεφ, παραχωρώντας τις ηλεκτρονικές του συσκευές σε ανεξάρτητους ειδικούς εγκληματολόγους.

Τέλος ανάμεσα στο υλικό που εξετάστηκε ήταν και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και αναφορές στον Τύπο, χωρίς να προκύπτει τίποτα ενοχοποιητικό για τον Γερμανό τενίστα, έπειτα από 15 μήνες ενδελεχούς έρευνας.

Τα ανεπαρκή στοιχεία σε συνδυασμό με την αντικρουόμενες μαρτυρίες της Σαριπόβα, αλλά και άλλων μαρτύρων η έρευνα ανακηρύσσει αθώο τον Ζβέρεφ λόγω αμφιβολιών

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΤΡ, Μάσιμο Καλβέλι τόνισε: «Η σοβαρότητα και η περιπλοκότητα των ισχυρισμών απαιτούσαν πολύ μεγάλη σχολαστικότητα στην ερευνητική διαδικασία και σημαντικές πηγές. Απαιτούσε επίσης από εμάς να απευθυνθούμε σε ειδικούς ερευνητές το οποίο ήταν κάτι νέο για την ΑΤΡ. Τελικά πιστεύουμε ότι η εξοντωτική διαδικασία ήταν απαραίτητα για να φτάσουμε σε μία εμπεριστατωμένη κρίση. Επίσης έδειξε την ανάγκη σε εμάς να είμαστε πιο υπεύθυνοι σε ζητήματα μέτρων προστασίας. Αυτός είανι και ο λόγος που πήραμε αυτά τα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση με πολλή και σημαντική δουλειά να έπεται ακόμα»

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΕΚΤΑΚΤΟ: Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων