Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ με killer τον Αραμπί και τείχος Πασχαλάκη

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο "Καραϊσκάκης" όμως ο Ολυμπιακός έκανε κατόπιν σωρεία ευκαιριών και με τα γκολ των Μπακαμπού και Αραμπί αλλά και δύο σωτήριες επεμβάσεις από τον Πασχαλακη έφτασε σε μία σπουδαία ανατροπή, για να επιστρέψει στις νίκες.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τους Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσο μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα του εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στην γνώριμη για αυτόν διάταξη 4-2-3-1, με τον ΟΦΗ από την πλευρά του να αγωνίζεται στο Φάληρο με 3-4-3.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη και διάθεση από τα πρώτα λεπτά και με τους δύο ακραίους μπακ του (Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ) να "ανεβαίνουν" προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ από τα πλάγια, με τους Γκάρι και Χάμες Ροντρίγκες να αναλαμβάνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση και αυτό το πλήρωσε, με τους Κρητικούς να βγαίνουν σιγά σιγά από την περιοχή τους μετά το πρώτο τέταρτο και να βρίσκουν δίχτυα στην πρώτη και μοναδική τελική προσπάθεια που έφτιαξαν στο πρώτο μέρος.

Αυτή έλαβε χώρα στο 19', με τους παίκτες του Νταμπράουσκας να κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα και να βρίσκουν το κενό στα αριστερά με τον Τοράρινσον, ο οποίος έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ντίκο εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Ρέτσου, για να νικήσει με γυριστό πλασέ τον Πασχαλάκη με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε και άγχωσε τους γηπεδούχους με συνέπεια το επόμενο δεκάλεπτο να κυλήσει ήρεμα για τον ΟΦΗ που δεν επέτρεπε κινδύνους στα καρέ του, για να έρθει το 29ο λεπτό και να δημιουργήσει την πρώτη της μεγάλη φάση η ομάδα του Μίτσελ.

Αρχικά ο Χάμες Ροντρίγκες επιχείρησε με δυνατό αριστερό σουτ να νικήσει τον Μανδά αλλά ο κίπερ των Κρητικών απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάνγκ άδειασε με φοβερή ντρίμπλα τον Θοράρινσον, με το πλασέ του με το δεξί από πλεονεκτική θέση ωστόσο να είναι άστοχο.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους ερυθρόλευκους, που συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 39' ανταμείφθηκαν, με τον Χάμες να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μπακαμπού να παίρνει δύσκολη γυριστή κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μανδά και να γράψει το 1-1 με το ένατο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 45' οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τον Μπιελ να πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τον Μανδά να δείχνει για μία ακόμα φορά τα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει 8 τελικές (3 εντός εστίας) έναντι μόλις 1 του ΟΦΗ, με τον Χάμες να κυριαρχεί στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες ως ο παίκτης εντός γηπέδου με τις περισσότερες ενέργειες με τη μπάλα, τις περισσότερες πάσες στην επίθεση αλλά και τις περισσότερες πάσες-κλειδιά.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το πόδι στο γκάζι και στο πρώτο δεκάλεπτο άσκησε αφόρητη πίεση στον ΟΦΗ που κατάφερε να κρατήσει το 1-1 χάρη στον γκολκίπερ του. Ο Μανδάς "ζεστάθηκε" αρχικά με μία απόκρουση σε σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες και κατόπιν έκανε δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις σε ισάριθμα πλασέ του Μπιελ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ακολούθως ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν πάντως να έχουν τη μπάλα στα πόδια και να απειλούν εκ νέου στο 66' με την κεφαλιά του Μπακαμπού (άστοχη) αλλά πολύ περισσότερο στο 67', με το σουτ κεραυνό του Χουάνγκ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι έπειτα από την σωτήρια παρέμβαση του Μανδά.

Στο 73' ο Μανδάς είπε "όχι" για μία ακόμα φορά, σταματώντας αυτή τη φορά σε τετ α τετ τον Ροντινέι ενώ στο 74' ο Μπιελ έχασε νέα απίστευτη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η καθολική υπεροχή των ερυθρολεύκων στο δεύτερη μέρος καρποφόρησε. Ο Μπιελ έκανε τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας και ο Εμβιλά τη γύρισε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, με τον Αραμπί να τη σπρώχνει στα δίχτυα και να υπογράφει την ανατροπή μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85' Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74' Ραμόν), Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες (65' Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (85' Σαμασέκου), Μπακαμπού (75' Αραμπί)

ΟΦΗ: Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Θοράρινσον (81' Τσιλιανίδης), Λάρσον, Ντιουσέ (81' Μοσκέρα), Περέα, Τοράλ (71' Μπάκιτς), Ντίκο (71' Μπαλογιάννης), Μεσάκ (55' Γκρόνινγκ)

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο