ΒΙΝΤΕΟ: Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ και άνοιξε τη διαφορά από ΑΠΟΕΛ και Πάφο

Μεγάλη νίκη 2-1 για την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. 

Με τη νίκη της η ομάδα της Λάρνακας έφθασε τους 50 βαθμούς και πλέον άνοιξε τη διαφορά της από τον 2ο ΑΠΟΕΛ στους τέσσερις βαθμούς και από την 3η Πάφο στους έξι. 

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο γήπεδο της, ενώ στα τελευταία δώδεκα παιχνίδι, τόσο εντός, όσο και εκτός, μετρά έντεκα νίκες και μια ισοπαλία. 

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα στο ντέρμπι, έμεινε στους 46 βαθμούς και πλέον υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει στην 3η θέση, εάν και εφόσον η Πάφος κερδίσει στο ντέρμπι με την Ομόνοια. 

Ο αγώνας

Μόλις στο 2' η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο ντέρμπι. Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια, αρχικά έγινε κεφαλιά, ο Μπέλετς απέκρουσε, με τον Λόπες να γυρίζει με το κεφάλι στον Γκαρθία, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. 

Μετά την επίτευξη του γρήγορου γκολ της ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή στον αγώνα και δημιούργησε φάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει.

Μετά το 30’ η ΑΕΚ ισορρόπησε τον αγώνα, φτιάνοντας και αυτή κάποιες προϋποθέσεις. 

Στο 50' π ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι με τον Εφραίμ. Συγκεκριμένα, ο Κύπριος άσος έσκαψε την μπάλα, όμως αυτή σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πίριτς.

Στο 55' η ομάδα της Λάρνακας έχασε τεράστια ευκαιρία. Μετά από καρφωτή κεφαλιά από τον Λόπες, ο Μπέλετς απέκρουσε. Στη συνέχεια ο Άλτμαν πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε έξω. 

Στο 60' η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της, με γκολ του Φαράζ. Συγκεκριμένα, ο Γιάκολις γύρισε στην περιοχή και η μπάλα έφθασε στον Γαλλομαροκινό άσο, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς. 

Στο 88' του ντέρμπι ο Μαρκίνιος μείωσε στο σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά από γύρισμα του Εντονγκαλά στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος, με το στήθος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς.

Στο 6' των καθυστερήσεων ο Κβιλιτάια, έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς από κοντινό σημείο αστόχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Φαράζ, Λέντες, Πονς, Γκιούρτσο (41′ Γιάκολις), Άλτμαν (79′ Σανχούρχο), Λόπες (79′ Κάσας).

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Μπεν (64′ Μακέντα), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Εφραίμ (64′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο (79′ Εντονγκαλά), Κβιλιτάια.

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας