Ολλανδία-Αργεντινή: Οι οράνιε θέλουν να πετάξουν εκτός της παρέα του Μέσι

Άκρως ενδιαφέρον είναι το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα σε Ολλανδία και Αργεντινή (21:00)! Η «αλμπισελέστε» θεωρείται το φαβορί, ωστόσο οι «οράνιε» μπορούν να κάνουν τη… ζημιά, με την παρέα του Λιονέλ Μέσι να καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.  

Η Ολλανδία πήρε το εισιτήριο για τους «8» αφού νίκησε τις ΗΠΑ με το επιβλητικό 3-1. Η ομάδα του Φαν Χάαλ έχει νωπές τις μνήμες από τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2014, όταν η Αργεντινή την είχε αποκλείσει στη διαδικασία των πέναλτι. Παίζει πιο προσεκτικά, δεν είναι φουλ επιθετική και πηγαίνει πιο κλειστά τα ματς, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις σχετικά λίγες τελικές που δημιουργεί.

Από την, άλλη η Αργεντινή μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε τη νίκη-πρόκριση με 2-1 κόντρα στην Αυστραλία. Με τον Μέσι να ηγείται σε ακόμη ένα παιχνίδι και τους Ντε Πολ, Εμιλιάνο Μαρτίνες να συνεισφέρουν σημαντικά, οι λατινοαμερικάνοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα. Παράλληλα, η «αλμπισελέστε» καλείται να σπάσει την «κατάρα» που συνοδεύει την εκάστοτε κάτοχο του Κόπα Αμέρικα, η οποία δεν κατέκτησε ποτέ το επόμενο Μουντιάλ!

Που θα κριθεί

Η Αργεντινή σίγουρα θεωρείται το φαβορί και πρέπει να προηγηθεί γρήγορα και όχι να ζήσει ξανά το… θρίλερ της Αυστραλίας. Καλείται να βγάλει μεγαλύτερη συγκέντρωση και λιγότερη αφέλεια, απέναντι σε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Από την άλλη, οι Ολλανδοί πρέπει να περιορίσουν τον Μέσι, που αν μη τι άλλο εύκολο δεν είναι, αλλά και να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί όπως στα περασμένα ματς.

Παίκτης-βαρόμετρο

Ο Λιονέλ Μέσι αναμφίβολα! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν θεωρείται αδίκως από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ειδικά με την φανέλα της «αλμπισελέστε» δαιμονίζεται. Φέτος δείχνει να το έχει πάρει προσωπικά, κάνοντας πράματα και θάματα στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Η μονομαχία

Λιονέλ Μέσι-Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Πρόκειται για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση απέναντι σε έναν εκ των καλύτερων κεντρικών αμυντικών που διανύει εξαιρετικό Μουντιάλ. Θα πάνε αρκετά στις μονομαχίες οι δυο τους και μένει να φανεί ποιος θα βγει… νικητής!

Η παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εννέα φορές στο παρελθόν και η Αργεντινή έχει μόλις μία νίκη έναντι τεσσάρων των Ολλανδών (1-4-4).

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (Φαν Χάαλ / 3-4-1-2): Νοπέρτ – Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντάμφρις, Ντε Ρόουν, Φ. Ντε Γιονγκ, Μπλιντ – Κλάασεν – Γκάκπο, Ντεπάι.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-3-3): Εμ. Μαρτίνες – Μολίνα, Οταμέντι, Ρομέρο, Ταλιαφίκο – Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ, Φερνάντες – Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Γήπεδο: Lusail Iconic Stadium (80.000)

Πηγή: sportfm