Στήριξη Σάντος σε Κριστιάνο-«Αφήστε τον ήσυχο, δεν του αξίζει όλο αυτό»

Ξεκάθαρη στάση υπέρ του Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του ματς με το Μαρόκο, σχετικά με το μέγα θέμα των αντιδράσεων που φέρεται να είχε ο 37χρονος άσος μετά την απόφασή του να μην είναι βασικός στο ματς με την Ελβετία.

Ο προπονητής της Πορτογαλίας παραδέχθηκε ότι ενημέρωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την απόφασή του να μην τον ξεκινήσει στην αρχική 11άδα, πως όντως ο Κριστιάνο δεν το δέχθηκε αλλά δεν αντέδρασε…

«Η συζήτηση με τον Κριστιάνο έγινε, θα ήταν κακό να μην είχε συμβεί. Δίνω στην ομάδα μόνο μιάμιση ώρα πριν, όταν φτάνουμε στο γήπεδο, είναι φυσιολογικό, το έκανα πάντα σε όλη την καριέρα μου. Έπρεπε να γίνει αυτή η κουβέντα, είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν το κάνω αυτό με όλους. Ο αρχηγός, κάποιος που είναι αυτός που είναι, με την προβολή που έχει, για όλα όσα έχει δώσει στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο… Έπρεπε να κάνω αυτή την κουβέντα μαζί του», ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε:

«Η συζήτηση έγινε την ημέρα του αγώνα, μετά το γεύμα, στο γραφείο μου. Του τηλεφώνησα για να του εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους δεν υπολόγισα να παίξει στην αρχή, αλλά του είπα ότι θα ήταν σημαντικός για το παιχνίδι. Του εξήγησα τα πάντα φυσικά. Ο Κριστιάνο δεν ήταν ικανοποιημένος, έπαιζε πάντα στην αρχική ενδεκάδα. Είναι φυσιολογικό, ήταν μια ήσυχη συζήτηση, όπου εκθέσαμε απόψεις. Δεν δέχτηκε (να είναι αναπληρωματικός) με απλό τρόπο, αλλά όλα κύλησαν ομαλά», υποστήριξε και συνέχισε:

«Καμία στιγμή δεν μου είπε ότι ήθελε να φύγει από την εθνική ομάδα. Όπως είπε ο Joao (Φέλιξ) δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτό που έκανε στο παιχνίδι. Βγήκε για ζέσταμα με τους υπόλοιπους, πετάχτηκε πάνω σε όλα τα γκολ για να πανηγυρίσει με τους συναδέλφους του και στο τέλος ήταν αυτός που τους κάλεσε για να ευχαριστήσουν το κοινό. Αφήστε τον Ρονάλντο ήσυχο, δεν του αξίζει αυτό για όλα όσα έχει κάνει για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο», κατέληξε.

Πηγή: sportfm