Μάχη κορυφής στο κατάμεστο Σ. Κυριακίδης-Τα κίνητρα του ΑΠΟΕΛ και η προϊστορία

Τεράστιο παιχνίδι ανάμεσα σε Πάφος και ΑΠΟΕΛ, θα διεξαχθεί απόψε στο Στέλιος Κυριακίδης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο.

Η πρωτοπόρος Πάφος θέλει τους τρεις βαθμούς, για να αυξήσει τη διαφορά της τόσο από τους γαλαζοκίτρινους, όσο και από τον Άρη και την ΑΕΚ.

Από την άλλη, ο σύλλογος της Λευκωσίας με ενδεχόμενη νίκη, θα βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ θα είναι η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να κερδίσει την Πάφο τη φετινή σεζόν.  

Πέραν από το βαθμολογικό κίνητρο, οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς από τη μέρα που κάθισε στον πάγκο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μετράνε οκτώ σερί νίκες, η μια στο θεσμό του κυπέλλου.

Επιπλέον κίνητρο για τον ΑΠΟΕΛ, αποτελούν και τα δύο περσινά χαστούκια το ένα στην πρώτη αγωνιστική με την τεσσάρα και το δεύτερο στην τελευταία αγωνιστική, που στοίχισε στον σύλλογο της Λευκωσίας τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, στις τελευταίες τους οκτώ αναμετρήσεις στην Πάφο, οι δύο ομάδες μετρούν από τρεις νίκες, ενώ δύο παιχνίδια εξήλθαν ισόπαλα.

H προϊστορία στο Στέλιος Κυριακίδης  

2015-2016

Πάφος-ΑΠΟΕΛ 0-1

2017-2018

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 2-3

2018-19

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 0-0

2019-20

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 2-0

2020-21

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 2-3

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 1-1

2021-22

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 4-0

Πάφος - ΑΠΟΕΛ 3-1

Το Στέλιος Κυριακίδης αναμένεται να είναι κατάμεστο, τόσο από πλευράς των γηπεδούχων, όσο και από τους φιλοξενούμενους και αναμένεται να δούμε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες.