Αποκαλύψεις από τον Καπαρδή-«Έρευνα για χειραγώγηση στο ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση»

Φάκελος από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση, εξετάζεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της Επιτροπής, Άντρος Καπαρδής ανέφερε πως «υπάρχει έρευνα για χειραγώγηση στο ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση στο κύπελλο φέτος μετά τον φάκελο που έστειλε η ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορώ να σας δώσω παραπάνω λεπτομέρειες. Το θέμα εξετάζεται».  

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «έχουμε πάνω από εφτά έρευνες που εκκρεμούν και περιμένουμε τα πορίσματα από τους λειτουργούς. Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν πειθαρχικά αδικήματα τα στέλνουμε στον γενικό εισαγγελέα».

Για την χειραγώγηση αγώνων στο μπάσκετ είπε πως «πρόσφατα μας παραδόθηκε το πόρισμα για την χειραγώγηση στο μπάσκετ. Θα πάμε στον γενικό εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία της Καλαθόσφαιρας για την άψογη συνεργασία της με την επιτροπή. Θέλω να τονίσω ότι στην ομοσπονδία καλαθόσφαιρας δεν καταλογίζεται τίποτα».

Για το πρόστιμο σε ομάδα Β' κατηγορίας ο κ. Καπαρδής ανέφερε πως «πόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 50000 ευρώ σε σωματείο στην Β’ κατηγορία για έντονο στοιχηματισμό. Επίσης αυτός ο έντονος στοιχηματισμός γίνεται και στις ακαδημίες και αυτό μας ανησυχεί».

Για την διαφθορά διαιτητών στην σκοποβολή πρόσθεσε πως «στην σκοποβολή διερευνάται αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ περί διαφθοράς των διαιτητών. Για τους διαιτητές γίνεται έρευνα».

Στη συνέχεια είπε πως «στο πρωτάθλημα ακαδημιών γίνεται έρευνα για χειραγώγηση. Δεν μπορείς να παίζεις με τα παιδιά. Είναι λυπηρό όλο αυτό. Έχουμε οδηγίες από την ΚΟΠ να βιντεογραφούμε τους αγώνες. Υπήρξε προτροπή και ενδιαφέρον από τον ΠΑΣΠ, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ και από εμάς».

Για τις καταγγελίες του πρόεδρου της Ολυμπιάδας Λυμπιών ο κ. Καπαρδής ανέφερε πως «αυτά που είπε ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιάδας θα το ερευνήσουμε. Τον καλέσαμε στην επιτροπή και μας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις».

Για την υπόθεση Παπασταύρου ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανέφερε πως «θα πρέπει να ενημερωθώ για την υπόθεση Παπασταύρου αλλά νομίζω καλύτερα να ρωτήσετε την γενική εισαγγελία όσον αφορά το στάδιο που βρίσκετε γιατί από κοντά μας έχει φύγει. Το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό παραδόθηκε σε εμάς κι εμείς το είχαμε στείλει».