«Μπορεί να χωριστεί και σε δύο τουρνουά»-Οι ανατρεπτικές ιδέες της FIFA για το Μουντιάλ 2026

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι το τελευταίο με 32 ομάδες, καθώς από το τουρνουά του 2026 αυτές θα αυξηθούν σε 48.

Και μπορεί η FIFA να είχε καταλήξει σε 16 γκρουπ των τριών ομάδων με τους δύο πρώτους να προκρίνονται, ωστόσο φαίνεται πως στην Ομοσπονδία υπάρχουν σκέψεις για να ακολουθηθεί άλλη κατεύθυνση.

Κι αυτό για να αποφευχθούν... βολικά αποτελέσματα στα ματς των τελευταίων αγωνιστικών, με την ιδέα για πέναλτι στα ισόπαλα ματς των ομίλων να πέφτει επίσης στο τραπέζι αλλά να μην ικανοποιεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Αρσέν Βενγκέρ, για την ώρα δεν είναι τίποτα βέβαιο αναφορικά με το φορμάτ του θεσμού που θα γίνει σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Ο Γάλλος πρώην προπονητής, που εργάζεται ως σύμβουλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ανέφερε πως υπάρχει η πιθανότητα να προχωρήσει το πλάνο με 16 ομίλους, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές.

Μία εξ αυτών είναι ο διαχωρισμός των ομάδων σε δώδεκα γκρουπ των τεσσάρων, με τους δύο πρώτους και τους οκτώ καλύτερους τρίτους να περνούν στη φάση των «32».

Επιπλέον, έγινε αναφορά και σε πλάνο με... διχοτόμηση του Μουντιάλ σε δύο τουρνουά των 24 ομάδων (με έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων έκαστο), με τους δύο νικητές να κοντράρονται στον τελικό!

Πηγή: sport-fm.gr