Η θέση της Αστυνομίας για την αναβολή του ντέρμπι-«Αν ξεκινούσε ο αγώνας θα είχαμε πολλά προβλήματα»

Μπορεί να μην άρχισε ο αγώνας στο Τσίρειο λόγω της αδυναμίας της Αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια του παιχνιδιού, ωστόσο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για την απόδοση ευθυνών, με την ΚΟΠ, να ξεκαθαρίζει πως ήταν απόφαση της Αστυνομίας.

Στον απόηχο των επικρίσεων σε σχέση με τα ερωτήματα που προκύπτουν όσον αφορά τα αντικείμενα που πέρασαν εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα επιθετικά αντικείμενα, η Αστυνομία δια του εκπροσώπου της δίνει τη δική της εκδοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα σε κερκίδα οπαδών, οι οποίοι όπως ανέφερε, «είχαν σπάσει πολλά κομμάτια από την κερκίδα, αφαίρεσαν αριθμό καθισμάτων και φαίνεται σκοπός τους ήταν με την έναρξη του αγώνα να τα πετάξουν εντός του αγωνιστικού χώρου». Επίσης, ανέφερε ότι είχαν σπάσει κερκίδα που ήταν κατασκευασμένη από μπετόν και είχαν μαζέψει τα κομμάτια. Όπως ανέφερε μετά από σύσκεψη που έγινε με τον διαιτητή και τους εκπροσώπους ομάδων, αποφασίστηκε να μην ξεκινήσει ο αγώνας για λόγους ασφάλειας. «Αν ξεκινούσε ο αγώνας θα είχαμε πολλά προβλήματα και αν επέμβαινε η Αστυνομία στις κερκίδες, θα είχαμε περισσότερα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρέου για το πως πέρασαν τα αντικείμενα, επανέλαβε, πως έσπασαν την κερκίδα, ενώ ανέφερε πως σε ότι αφορά τον έλεγχο αυτός εμπίπτει στις αρμοδιότητες των επιτηρητών. 

Πάντως, σε ανακοίνωσή της η ΚΟΠ, έριξε την ευθύνη της απόφασης στην Αστυνομία, ενώ ανέφερε πως το μέλλον του αγώνα βρίσκεται στα χέρια του Αθλητικού Δικαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: