Χρυσό, αργυργό και χάλκινο μετάλλιο για τον Κύπριο σκοπευτή σε αγώνες στην Ασία

Μετά τις επιτυχίες του στην Ευρώπη και στην Αφρική, ο πρωταθλητής μας στα αγωνίσματα της FITASC Λεύκιος Μιλτιάδους, «επέκτεινε» τις κατακτήσεις του και στην Ασιατική Ήπειρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, σε τρεις κορυφαίους αγώνες που διεξήχθησαν στη Ταϋλάνδη από τις 15 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου ο Κύπριος διεθνής συναγωνιζόμενος με τα μεγαθήρια του σπόρτιγκ και του κόμπακ εξασφάλισε τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Κάνοντας αρχή από τους 4ους Πανασιατικούς Αγώνες Σπόρτιγκ που έγιναν στο σκοπευτήριο του Φοθαράμ της ασιατικής χώρας, στις 16 και 17 Νοεμβρίου, αιφνιδίασε τους αντιπάλους του, εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 187/200, τρεις δίσκους πάνω από τον Βρετανό Ρόμπερτ Έβανς και τον Κουβεϊτιανό Φαχέντ Αλαμεζί, οι οποίοι με 184/200, πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως στους ηπειρωτικούς αγώνες της FITASC (Πανευρωπαϊκούς, Πανασιατικούς, Παναφρικανικούς κλπ) δικαιούνται να συμμετέχουν αθλητές και ομάδες από όλες τις χώρες της υφηλίου.

Στο ίδιο σκοπευτήριο, δυο μέρες αργότερα στις 19 και 20 Νοεμβρίου, διεξήχθησαν οι 5οι Πανασιατικοί Αγώνες Κόμπακ, όπου ο Λεύκιος Μιλτιάδους «ζευγάρωσε» τα μετάλλια του, εξασφαλίζοντας το αργυρό με 195/200, ενώ χρυσός νικητής ανεδείχθη ο Ούγγρος Αντράς Ζερταχέλι με 198/200 και χάλκινος ο Ιταλός Μίχαελ Σπάτα με 194/200.

Η τρίτη προσπάθεια του πρωταθλητή μας, έγινε στο σκοπευτήριο Τσιάγκμαϊ της Ταϋλάνδης στις 24 και 25 Νοεμβρίου, όπου διεξήχθη ο Τελικός του Κυπέλλου Ασίας στο Κόμπκακ, εκεί όπου ο Λεύκιος έκλεισε «τρίλιζα» στα μετάλλια, συμπληρώνοντας και την γκάμα των χρωμάτων με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με 190/200.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Νορβηγός Μάγκνους Περ Πέτερσεν, μετά από αγώνα μπαράζ με τον αργυρό νικητή Όουεν Τζόουνς από τη Μεγάλη Βρετανία, με τον οποίο ισοβάθμησαν με 192/200. Στο μπαράζ, ο Νορβηγός πέτυχε 22/25, έναντι 20/25 του Βρετανού.

Πηγή: ΚΥΠΕ