Αίτημα της Γαλλίας στη FIFA για να πάρει την ισοπαλία στο παιχνίδι με την Τυνησία

Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέθεσε επίσημα αίτημα στη FIFA, ζητώντας να αλλάξει το σκορ της χθεσινής (30/11) αναμέτρησης με την Τυνησία, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Οι πρωταθλητές κόσμου, που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, ηττήθηκαν 1-0 στο Education City Stadium της Ντόχα, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 98ο λεπτό του αγώνα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μετά από εξέταση του βίντεο για οφσάιντ.

Το αίτημα της γαλλικής πλευράς, που ζητά να καταχωρηθεί το ματς ως ισόπαλο (1-1), δεν εδράζεται στο ορθό ή λάθος της απόφασης, αλλά στο γεγονός ότι η παρέμβαση του VAR έγινε με καθυστέρηση. Οι Τυνήσιοι έκαναν τη σέντρα, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και στη συνέχεια κλήθηκε να δει το βίντεο, για να αποφανθεί τελικά ότι το γκολ του Γκριεζμάν δεν έπρεπε να μετρήσει. Σύμφωνα με τους «τρικολόρ», η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο χρήσης του VAR που έχει θεσπίσει η FIFA.

Σημειώνεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Γαλλίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην σειρά κατάταξης του 4ου ομίλου: η Γαλλία είναι έτσι κι αλλιώς πρώτη, με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αυστραλία που προκρίθηκε ως δεύτερη. Η Τυνησία, παρά τη νίκη της, έμεινε τρίτη και αποκλείστηκε, όπως και η ουραγός Δανία.

Πηγή: sdna.gr