Κροατία-Βέλγιο: Ο καλύτερος... ας πάρει την πρόκριση

Βέλγιο και Κροατία συγκρούονται σήμερα στις 17:00 για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον νικητή φυσικά να παίρνει την πρόκριση, ενώ αρκετή για να πάρουν αμφότερες το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα είναι και η ισοπαλία, εάν το Μαρόκο ηττηθεί από τον Καναδά στο άλλο ματς.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς προέρχεται από την επιβλητική νίκη κόντρα στους βορειοαμερικανούς με 4-1,ξεπερνώντας το σοκ από το γκολ του Αλφόνσο Ντέιβις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, πάτησε το... γκάζι και με τέρματα των Λιβάγια, Μάγιερ και Κράμαριτς πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, που την τοποθετεί στην κορυφή του ομίλου. Με νίκη περνά -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ως πρώτη, με ισοπαλία είναι επίσης καλυμμένη, αλλά δεν έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά.

Από την άλλη, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνες ηττήθηκε με 2-0 από το Μαρόκο, ενώ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι απογοητευτικό. Οι «κόκκινοι» διάβολοι δείχνουν να έχουν... γεράσει, καθώς έχουν παρουσιαστεί αρκετά κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη (νο.2). Φυσικά, ευελπιστούν σε εντελώς διαφορετική εικόνα κόντρα στους Βαλκάνιους και ψάξουν τη νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση.

Που θα κριθεί

Στην αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθούν οι μέσοι αλλά και οι επιθετικοί των δύο ομάδων. Αδιαμφισβήτητα η παρουσία των Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Μόντριτς θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Φυσικά, το ματς μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές.

Παίκτης-βαρόμετρο

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι πάρα πολύ σημαντικός για τους Βέλγους. Δεν έχει ξεκινήσει καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του μπορεί να προκαλέσει τέραστια προβλήματα στην κροατική άμυνα.

Η μονομαχία

Η «τιτανομαχία» μεταξύ του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι και του Λούκα Μόντριτς αναμένεται πολύ συναρπαστική. Ο ένας θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τον άλλον, με τον νικητή ίσως να βγάζει κερδισμένη και την ομάδα του.

Παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες επτά φορές, με τους Βέλγους να έχουν τρεις νίκες, τους Κροάτες δύο, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Εκτίμηση

Η Κροατία έδειξε πως είναι μια πολύ ικανή ομάδα και έχει την ποιότητα να κάμψει την αντίσταση του πεσμένου σε απόδοση Βελγίου. Η παρεά του Λούκα Μόντριτς χρειάζεται έναν βαθμό για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση και αν διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι, θα τα καταφέρει.

Πιθανές ενδεκάδες

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς/ 4-3-3): Λιβάκοβιτς- Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα - Μόντριτς, Μπρόχζοβιτς, Κόβατσιτς - Λιβάγια, Κράμαριτς, Πέρισιτς

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ/ 4-2-3-1): Κουρτουά- Μενιέ, Αλντερβάιλερντ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε - Ονάνα, Βίτσελ - Ντε Μπρόινε, Ε.Αζάρ, Τ.Αζάρ - Λουκάκου.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Γήπεδο: «Ahmed bin Ali Stadium», Αλ Ραγιάν (40.000)

Πηγή: sportfm