Χαλαρά πρώτη η Ολλανδία-«Καθάρισε» εύκολα το Κατάρ

Πρώτη και άνετη στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ολλανδία. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ, χωρίς να ιδρώσει, επικράτησε εύκολα 2-0 του Κατάρ, σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο με τους Χάκπο (26') και Φρένκι Ντε Γιονγκ (49') και τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου με 7 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη Σενεγάλη.

Οι «οράνιε» επιβεβαίωσαν για ακόμη μία αναμέτρηση την ανωτερότητά τους και περιμένουν το βράδυ να μάθουν την δεύτερη ομάδα του 2ου ομίλου (Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία), με την οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη φάση των «16».

Στο μυαλό των κόουτς

Με το κλασικό 3-4-1-2 πάρεταξε την ομάδα του ο Λουίς Φαν Χααλ, με τον Νόπερτ κάτω από τα δοκάρια, τους Τίμπερ, Βαν Ντάικ και Ακέ τριάδα στην άμυνα, τους Ντάμφρις, Ντε Ρον, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Μπίντ στη μεσαία γραμμή, και τον Κλάασεν πίσω από τους προωθημένους Χάκπο και Ντεπάι.

Με το αμυντικό 5-3-2 κατέβασε το Κατάρ ο Φέλιξ Σάντσες με τους Μοχάμεντ, Μιγκέλ, Κουχί, Χασάν και Αχμέντ στην άμυνα, τους Αλ Χαϊντός, Μαντίμπο και Χτέμ στη μεσαία γραμμή και τους Αφίφ και Αλί στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Οι «οράνιε» μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης απείλησαν επτά φορές τον Μπάρσαμ, αλλά οι Ντεπάι, Κλάασεν και Μπλιντ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κατάρ. Ότι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του, το έκανε με ένα φανταστικό τέρμα ο Χάκπο στο 26'. Ο Ντεπάι κουβάλησε ωραία την μπάλα, μοίρασε στον Χάκπο, εκείνος συνεργάστηκε με τον Κλάασεν και όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας, την έστειλε στα δίχτυα με ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής για το 1-0!

Από την επίτευξη του γκολ και μετά, το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ έριξε αισθητά τον ρυθμό της αναμέτρησης, κυκλοφορώντας την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ των Ολλανδών να παραμένει.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο για τους Ολλανδούς, με την μόνη διαφορά πως κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 49ο λεπτό ο Ντεπάι βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Μπάρσαμ έκανε εκπληκτική επέμβαση, ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος πολύ εύκολα πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0!

Οι «οράνιε» έριξαν και πάλι τον ρυθμό, και απειλούσαν ανά διαστήματα. Στο 69' ο Μπεργκχάους σκόραρε σε κενή εστία, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά για χέρι του Χάκπο στην αρχή της φάσης.

Το Κατάρ προσπάθησε να βρει το γκολ της τιμής, αλλά στις προσπάθειες των Χατέμ, Κεντέρ και Μουντάρι, ο Νόπερτ ήταν πάντα στο σωστό σημείο και «καθάριζε» τις φάσεις.

Στο 90'+2' η Ολλανδία έφτασε κοντά στο 3-0, με το υπέροχο τεχνικό σουτ του Μπεργκχάους να σταμάτα στο δοκάρι. Έτσι, το 2-0 ήταν το τελικό σκορ με την Ολλανδία να πραγματοποιεί μια μεστή εμφάνιση, την καλύτερη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον περιμένει την δεύτερη ομάδα του 2ου ομίλου (Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία), όπου θα αντιμετωπίσει με ανεβασμένη ψυχολογία στη επόμενη φάση της διοργάνωσης.

MVP: Ο Κόντι Χάκπο ήταν εξαιρετικός για ακόμη ένα παιχνίδι της Ολλανδίας, σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με ένα πανέμορφο τέρμα, ενώ αποτελούσε και μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Κατάρ. Αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, κερδίζοντας τον τίτλο «στα σημεία» από τον Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Η σφυρίχτρα: Ο Γκασαμά δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί. Έδειξε μόλις μία κίτρινη κάρτα, ενώ στο ακυρωθέν γκολ του Μπεργκχάους, συμβουλευόμενος και το VAR, πήρε τη σωστή απόφαση.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ/3-4-1-2): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντούμφρις, Ντε Ρον(82΄Κοπμάινερς), Ντε Γιονγκ(86’ Τέιλορ), Μπλιν, Κλάασεν( 66΄Μπεργκχάους), Ντεπάι (66’ Γένσεν), Χάκπο (82’ Βέγκχορστ).

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσεθ/5-3-2): Μπαρσάμ, Μοχάμεντ (85΄Κεντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ Χαϊντός(64’Ασανταλά), Μαντιμπό (64’ Μπουντιάφ), Χατέμ (85’ Αλαλντίν), Αλί (64’ Μουντάρι), Αφίφ.

Πηγή: sport-fm.gr