Εκουαδόρ-Σενεγάλη: Τελικός πρόκρισης στον πρώτο όμιλο

Ο πρώτος… τελικός πρόκρισης του φετινού Μουντιάλ θα ξεκινήσει σήμερα στις 17:00 στο «Khalifa International Stadium» της Ντόχα, με τις εθνικές ομάδες Εκουαδόρ και Σενεγάλης να κοντράρονται με φόντο μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης! 

Αμφότερες σε καλή κατάσταση, τα έχουν καταφέρει πολύ καλά έως τώρα στον πρώτο όμιλο, με τους Λατινοαμερικάνους να βολεύονται και με την ισοπαλία, αφού έχουν μαζέψει έναν βαθμό περισσότερο από την αποψινή τους αντίπαλο.

Μετά την άνετη νίκη του με 2-0 κόντρα στους διοργανωτές στην πρεμιέρα της 20ής Νοεμβρίου, το Εκουαδόρ κοίταξε στα μάτια την Ολλανδία και κατάφερε να μην ηττηθεί (1-1), ενώ ήταν και η καλύτερη ομάδα του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός ότι ο Χάκπο έβαλε μπροστά τους «οράνιε» στο 6ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια η ομάδα του Ισημερινού δεν πτοήθηκε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το τρίτο γκολ του Ένερ Βαλέντσια στη διοργάνωση. Ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε έδειξε να πονάει στο γόνατο και αντικαταστάθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Ολλανδία, αλλά λογικά θα «σφίξει τα δόντια» για να αγωνιστεί στο κρίσιμο για την ομάδα του αποψινό παιχνίδι, με τον προπονητή του Αλφάρο να μην υπολογίζει ούτε στον μέσο Μέντες, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Από την άλλη, η Σενεγάλη έκανε το΄... καθήκον της κόντρα στο αδύναμο Κατάρ, του οποίου επικράτησε 3-1 για τη δεύτερη αγωνιστική, μετά την ήττα της πρεμιέρας με 2-0 κόντρα στην Ολλανδία. Ωστόσο, η νίκη στην αποψινή συνάντηση με το Εκουαδόρ αποτελεί μονόδρομο για τους πρωταθλητές της Αφρικής, αφού μόνο αν πάρουν το τρίποντο θα πανηγυρίσουν και την πρόκριση. Ο αμυντικός μέσος Κουγιατέ τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ολλανδία και δεν είναι στο 100% του, ενώ αριστερός μπακ Μπαλό-Τουρέ προπονήθηκε κανονικά και επέστρεψε στη διάθεση του προπονητή του.

Πού θα κριθεί

Αν συγκρίνουμε τα ρόστερ των δύο ομάδων η Σενεγάλη έχει μεγαλύτερη ποιότητα, την οποία σε περίπτωση που εκμεταλλευτεί, θα μπορέσει να πάρει τη νίκη. Από την άλλη, το Εκουαδόρ έχει δείξει πάρα πολλά θετικά στοιχεία στα δύο πρώτα του παιχνίδια και αναμένεται… ντέρμπι. Με τους Λατινοαμερικάνους να παίζουν για δύο αποτελέσματα, αφού προκρίνονται και με ισοπαλία, όλα θα κριθούν από το κατά πόσο θα καταφέρουν να παρουσιαστούν όπως πρέπει αμυντικά.

Παίκτης-Βαρόμετρο

Από μεριάς Σενεγάλης καθοριστικός αναμένεται να είναι σε ακόμα ένα παιχνίδι της ο Ισμαϊλά Σαρ, ο οποίος αλλάζει συνεχώς πλευρές και απειλεί με την ταχύτητα και την τεχνική του σε κάθε αντεπίθεση. Όσο για το Εκουαδόρ, ο Ένερ Βαλέντσια αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του και θα προσπαθήσει να σκοράρει ξανά, στην προσπάθειά του να χαρίσει στην ομάδα του μια μεγάλη πρόκριση!

Η μονομαχία

Ο Αλιού Σισέ αναμένεται να παρατάξει τους Ντιαλό και Κουλιμπαλί στο κέντρο της άμυνάς του, και οι μονομαχίες των δύο στόπερ με τον Βαλέντσια αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο επιθετικός και αρχηγός του Εκουαδόρ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και το κατά πόσο θα περιοριστεί θα είναι πολύ σημαντικό για τη Σενεγάλη.

Παράδοση

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες κοντράρονται σε επίσημη διοργάνωση. Είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό το 2002, με τους Αφρικανούς να παίρνουν τη νίκη με 1-0.

Εκτίμηση  

Η Σενεγάλη χρειάζεται μόνο τη νίκη στη μάχη της πρόκρισης και αναμένεται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας το γκολ. Το Εκουαδόρ είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και… βολεύεται με μια ενδεχόμενη ισοπαλία, έτσι δεν αναμένεται να πάρει πολλά ρίσκα. Πιθανή η ισοπαλία με γκολ.

Πιθανές συνθέσεις

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Αλφάρο, 3-4-1-2): Γκαλίντες – Πορόσο, Τόρες, Χινκαπιέ – Πρεσιάδο, Σιφουέντες, Καϊσέδο, Εστουπινιάν – Πλάτα – Εστράδα, Βαλέντσια

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ, 4-4-2): Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς – Ι. Σαρ, Ν. Μεντί, Γκεγιέ, Ντιατά – Ντιά, Ντιεντιού

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία)

Γήπεδο: «Khalifa International Stadium», Ντόχα

Πηγή: sportfm