Τεσσάρα πρόκρισης η Κροατία, τέλος ο Καναδάς

Ο Αντρέι Κράμαριτς έβαλε 2 γκολ, ο Μάρκο Λιβάγια βρήκε επίσης δίχτυα και ο Μάγιερ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της επιβλητικής νίκης της Κροατίας επί του Καναδά (4-1), που φέρνει την ομάδα του Μόντριτς κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Σημαντική νίκη με σκορ 4-1 πήρε η Κροατία κόντρα στον Καναδά, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Οι Κροάτες με αυτή τη νίκη έφτασαν στους τέσσερις βαθμούς και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην φάση των "16" της διοργάνωσης. Από την άλλη, οι Καναδοί αποκλείστηκαν από μετά τη δεύτερη συνεχόμενοι ήττα τους.

Προβάδισμα με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Καναδά

Ο Καναδάς, μπορεί στην πρεμιέρα να έχασε από το Βέλγιο, ωστόσο η εμφάνιση της αμερικανικής ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή. Στην εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής θέλησε να... πατήσει η ομάδα του Τζον Χέρντμαν και να καταφέρει να πετύχει το πρώτο γκολ στην ιστορία του Καναδά σε Μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, οι παίκτες του Καναδά εκδήλωσαν επίθεση από τα δεξιά με τον Μπιουκάναν να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Ντέιβις, με τον τελευταίο να πιάνει μία καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς.

Ησυχία πριν το κροατικό ξέσπασμα

Η Κροατία, μετά το πρόωρο «σοκ» που υπέστη με το γκολ του Ντέιβις, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, απειλώντας την εστία του Μπόριαν στο 22ο λεπτό με τον Λιβάγια να μην σουτάρει όπως θα ήθελε και η μπάλα μετά την προβολή του να καταλήγει στα χέρια του Καναδού τερματοφύλακα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλις κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Λιβάγια και Κράμαριτς να συνεργάζονται και τον τελευταίο να πλασάρει για το 1-1. Βέβαια, ο βοηθός ακύρωσε το γκολ του Κροάτη, υποδεικνύοντας σε θέση οσφάιντ τον Λιβάγια, με τον Καναδά να παραμένει μπροστά στο σκορ.

Το οκτάλεπτο ξέσπασμα για την ανατροπή

Οι Κροάτες, σαφώς καλύτεροι, θέλησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης πριν ο διαιτητής σφυρίξει για το τέλος του πρώτου μέρους. 

Εν τέλει το πολυπόθητο γκολ ήρθε, δέκα λεπτά μετά το ακυρωθέν τέρμα (36’) του Κράμαριτς. Αυτή τη φορά, όμως, ο Κροάτης επιθετικός καλυπτόταν από τους Καναδούς αμυντικούς και από πλάγια θέση πλάσαρε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Με το σκορ στο 1-1 και με λίγα λεπτά να απομένουν για την ανάπαυλα, οι Κροάτες δεν επαναπαύτηκαν και κυνήγησαν ακόμη ένα τέρμα, έχοντας το μομέντουμ. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45’, ο Μάρκο Λιβάγια έγινε κάτοχος της μπάλας, κοντρόλαρε και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπόρια για την ανατροπή του σκορ (2-1).