Ο Φούλερ τιμώρησε τους Ιάπωνες και κράτησε την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης

Η Ιαπωνία έψαχνε το "2 στα 2" στον 5ο όμιλο μετά από τον ιστορικό θρίαμβο επί της Γερμανίας στην πρεμιέρα για να βρεθεί μία ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή για την ακρίβεια χωρίς τον πληγωμένο εγωισμό της Κόστα Ρίκα που έψαχνε ένα αποτέλεσμα βάλσαμο μετά την ατιμωτική επτάρα από την Ισπανία.

Αποτέλεσμα; Οι μπλε σαμουράι ναι μεν εμφάνισαν καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως απέτυχαν να δημιουργήσουν πολλές καθαρές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Κέιλορ Νάβας και το πλήρωσαν με πολύ σκληρά, με τους Κοσταρικανούς να βρίσκουν τη μία στιγμή που έψαχναν σε όλο το παιχνίδι και να την εκμεταλλεύονται όταν ο Φούλερ νίκησε με δυνατό σουτ τον Γκόντα στο 81ο λεπτό.

Το ματς

Η αναμέτρηση της Ιαπωνίας με την Κόστα Ρίκα διεκδικεί κάλλιστα τον τίτλο για το πιο φτωχό σε φάσεις πρώτο μέρος στο φετινό Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να παίζουν άκρως προσεκτικά και συντηρητικά και να παίρνουν ελάχιστα ρίσκα.

Οι μπλε σαμουράι ήθελαν το τρίποντο για το "2 στα 2" μετά τον θρίαμβο επί της Γερμανίας και οι Κοσταρικανοί έψαχναν το θετικό αποτέλεσμα για να εξιλεωθούν μετά από τα επτά γκολ που δέχτηκαν στην πρεμιέρα από την Ισπανία, όμως αμφότερες οι ομάδες κοίταξαν το πώς θα κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους και όχι στο πώς θα σκοράρουν.

Απόδειξη οι μόλις 5 τελικές στο πρώτο μέρος, όλες από προσπάθειες εκτός περιοχής (2 σουτ η Ιαπωνία, 3 η Κόστα Ρίκα) και καμία εντός εστίας, με τους δύο τερματοφύλακες, Γκόντα και Νάβας να είναι σχεδόν θεατές στο παιχνίδι.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Ιαπωνία να κάνει δύο αλλαγες (μία εξ αυτών ο Ασάνο αντί του Ουέντα στη γραμμή κρούσης) και αυτό είχε άμεσα αποτελέσματα, με τους Ασιάτες να μπαίνουν δυναμικά, να ανεβάζουν το τέμπο και να απειλούν τον Κέιλορ Νάβας, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 46' με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μορίτα που απέκρουσε με γροθιές ο Νάβας.

Στο 63' η ομάδα του Μοριγιάσου έστησε τη μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής όμως το φάουλ του Σόμα έστειλε τη μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72' προσπάθησε ο Καμάντα με τον ίδιο τρόπο από παρόμοιο σημείο, με το τείχος των Κοσταρικανών να μην επιτρέπει ωστόσο τη μπάλα να περάσει.

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως η Ιαπωνία ήταν πιο κοντά στο γκολ όμως κόντρα στη ροή η Κόστα Ρίκα πάγωσε τους Ασιάτες στο 81ο λεπτό, με τον Φούλερ να γίνεται κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων σε ανύποπτη φάση και να νικάει με σουτ τον κίπερ Γκόντα που έκανε λανθασμένο υπολογισμό.

Η συνέχεια βρήκε τους Ιάπωνες να πιέζουν απελπισμένα για την ισοφάριση και να έχουν μάλιστα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Καμάντα, με την άμυνα της Κόστα Ρίκα να στέκεται ωστόσο ηρωικά και να κρατάει το μηδέν, για να πανηγυρίσει στο φινάλε μία πολύ μεγάλη νίκη που την κρατάει εκείνη ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης ενόψει της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε χαμόγελα στη Γερμανία, η οποία μετά την ήττα στην πρεμιέρα της, δεν επιθυμούσε ενδεχόμενη νίκη της Ιαπωνίας.

Πηγή: sport24.gr