H επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για το διαζύγιο με Σωφρόνη-Πώς ράγισε το γυαλί

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Το διαζύγιο με τον Σωφρόνη Αυγουστή και τον τρόπο με τον οποίο επήλθε η λύση της συνεργασίας με τον Κύπριο τεχνικό, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος. 

Μιλώντας στον Super Sport FM, ανέφερε ότι, «αντιλαμβάνεστε πως μετά από 14 μήνες στον πάγκο της ομάδας, είναι ένας Κύπριος προπονητής που πέτυχε αρκετά, παρά το γεγονός πως δεν συνοδεύτηκε από την εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων. Πέρσι ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να πετύχει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του κυπριακού πρωταθλήματος, αν τα κατάφερνε. Υπήρξε στιγμή που ήμασταν 12 βαθμούς πίσω και πολλοί πίστευαν πως δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Το διεκδικήσαμε, όμως χάθηκε ο στόχος στις τελευταίες τέσσερεις αγωνιστικές. Αυτό, από επιτυχία, μπορεί κάποιος να πει πως γύρισε σε αρνητικό στοιχείο στην παρουσία του Αυγουστή στον πάγκο της ομάδας μας. Το ίδιο και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε τρεις γύρους στην Ευρώπη και σε κάθε παιχνίδι να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο.

Όμως δεν μπορούμε να επιρρίψουμε την ευθύνη σε κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό μας. Άρα, από αυτή την άποψη και πως στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και δεν τα εξασφαλίσαμε, ανεξαρτήτως εμφανίσεων, είναι κάτι που υποδείκνυε πως μπορεί η αλλαγή του προπονητή τη δεδομένη στιγμή να ήταν η ενδεδειγμένη. Και επίσης, ο Σωφρόνης Αυγουστή να έκλεινε τον κύκλο του σε σχέση με το τι μπορεί να προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι ένας προπονητής που είχαμε πλήρη συνεργασία σε απόλυτο επαγγελματικό επίπεδο. Είναι ένας κύριος και κανείς δεν έχει να πει τίποτα γι αυτό. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας του. Από χθες, με την ανακοίνωση του κυρίου Μιλόγεβιτς, ξεκινάει μία νέα σελίδα».

Για την επιλογή Μιλόγεβιτς: «Όταν γίνεται μία επιλογή προπονητή, μπαίνουν κάτω κάποια κριτήρια. Τα βασικά κριτήρια για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ είναι αυτονόητα, δηλαδη να είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει από πίεση και πρωταθλητισμό, είναι βασικό στοιχείο να γνωρίζει την κουλτούρα και το πρωτάθλημα. Μπορώ να τον πω Σερβοέλληνα, αφού έχει τα τρία τέταρτα της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ελλάδα, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής. Είναι ένας άνθρωπος σχετικά νέος, αλλά με εμπειρία, που την τελευταία εφταετία θεωρώ ότι βρίσκεται στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του.

Είχε το πέρασμα από τις Αραβικές χώρες, που σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν μία στασιμότητα, λόγο πως οι πλείστοι πάνε εκεί λόγο του οικονομικού. Ξέροντας όμως πως από πλευράς του να βρίσκεσαι στο προσκήνιο, ανοίγει ο δρόμος της Ευρώπης. Ο ΑΠΟΕΛ όμως αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για οποιοδήποτε προπονητή. Ήταν ένα πακέτο αμφίδρομο. Ο κύριος Μιλόγεβιτς έρχεται σε μία ομάδα προοπτικής και ο ΑΠΟΕΛ αποκτά έναν προπονητή που είναι έμπειρος και γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα. Γνωρίζει το ρόστερ και τα αποτελέσματα της ομάδας και προσδοκούμε η ενσωμάτωση να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να έχει άμεσο θετικό πρόσημο».