ΒΙΝΤΕΟ: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου οι οπαδοί στην Ινδονησία-Πάνω από 174 νεκροί

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν ποτέ τον χώρο του αθλητισμού σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες στην Ινδονησία, όπου τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Αρέμα και την Περσεμπάγια Σουραμπάγια στην ανατολική Ιάβα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γηπεδούχος ομάδα έχασε, με αποτέλεσμα οι εξαγριωμένοι οπαδοί της να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τραγωδία στην Ινδονησία-129 νεκροί μετά από εισβολή οπαδών σε γήπεδο

 
 ​
 

 

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 180 μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών των ομάδων Arema και Persebaya Surabaya στο μεγάλο ντέρμπι της χώρα μεταξύ δύο ομάδων με αιώνια έχθρα. Μάλιστα το νεότερο θύμα είναι πέντε ετών. 

Ο αγώνας έγινε στην περιφέρεια Malang, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας και η Persebaya Surabaya επικράτησε 3-2.

 

 Οι οπαδοί της Arema μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικό. Οπαδοί ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία , δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, Νίκο Αφίντα. 

Από τους 129 νεκρούς, οι 34 έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο Kanjuruhan και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο. Νεκροί είναι και δύο αστυνομικοί ενώ διευθυντής νοσοκομείου δήλωσε ότι ένα θύμα ήταν ηλικίας πέντε ετών. Επίσης 13 οχήματα υπέστησαν ζημιές, συμπεριλαμβανομένων 10 περιπολικών.

«Βγήκαν σε μια έξοδο, τότε υπήρξε συσσώρευση – κατά τη διαδικασία της συσσώρευσης υπήρξε δύσπνοια, έλλειψη οξυγόνου», είπε ο Αφίντα. 

Διεκόπη το πρωτάθλημα στην Ινδονησία μετά τα βίαια επεισόδια στο γήπεδο

Αμέσως μετά τα θλιβερά έκτροπα στον αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια η ποδοσφαρική λίγκα στην Ινδονησία ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι των βίαιων

Πηγή: in