Κυπριακό ποδόσφαιρο-Ξένοι επενδυτές υπό παρακολούθηση

Η ξαφνική κάθοδος των ξένων επενδυτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο φαίνεται να προβληματίζει και να προκαλεί εύλογα ερωτήματα, με τις αρμόδιες αρχές να επικεντρώνονται στην προέλευση των σημαντικών ποσών που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα  σε κυπριακά σωματεία. 

Άσχετα αν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν  η νομοθεσία και οι αρμόδιοι φορείς, είναι ξεκάθαρο πως μια ολοκληρωμένη έρευνα, δεν μπορεί να περιοριστεί στα έγγραφα που παρουσιάζονται στην αρμόδια ομοσπονδία, η οποία σαφώς και δεν μπορεί να ερευνήσει σε έκταση όπως άλλες υπηρεσίες, για παράδειγμα η ΜΟΚΑΣ. 

Στην σκιά του σκανδάλου με τα «χρυσά» διαβατήρια, είναι απόλυτα λογική και αναμενόμενη η ανακοίνωση  της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε να αρχίσει μελέτη για διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο και τις συνθήκες χρηματοδότησης σωματείωνκαι/ή εταιρειών ποδοσφαίρου. Μια έρευνα που θα  μόνο όσες ομάδες αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Α και Β Κατηγορίας της ΚΟΠ, εκεί δηλαδή όπου έκαναν την εμφάνιση τους οι ξένοι επενδυτές. 

Είναι προφανές ότι η οικονομική ευμάρεια των ποδοσφαιρικών σωματείων προσφέρει υγεία στο άθλημα, αλλά ταυτόχρονα είναι αποδεκτό πως ο έλεγχος και η διαφάνεια είναι απαραίτητα συστατικά.