Εφιαλτικό βράδυ για την Εθνική στο Κόσοβο και τώρα μπαράζ παραμονής

Bαριά ήττα με 5-1 από το Κόσοβο δέχθηκε η Εθνικής μας ομάδα, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League.

Kάτι που σημαίνει πως το 2024 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει μπαράζ παραμονής με αντίπαλο κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Το Κόσοβο άνοιξε το σκορ στο 22' με τον Μουσλίγια και διπλασίασε τα τέρματα του στο στο φινάλε του πρώτο μέρους με τον Ρουντάνι.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Ρασάνι στο 46', ενώ ο Μουρίκι στο 52' ανέβασε τον δίκτυ του σκορ στο 4-0. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 85'.

Η Εθνικής μας ομάδα κατάφερε να μειώσει στο 82' , χάρη στο γκολ του Ρομπέρζ. Την ίδια ώρα, στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ελλάδα κέρδισε 3-1 τη Βόρεια Ιρλανδία.

Συνεπώς, η Ελλάδα ολοκλήρωσε τον όμιλο με 15 βαθμούς, το Κόσοβο τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς, ενώ Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρος έμειναν στους πέντε, με την εθνική μας να τερματίζει τελευταία λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Κόσοβο: Ουϊκάνι, Χαντεργκιονάι, Ραχμάνι (64′ Ντρέσεβιτς), Κριεζίου, Ρουντάνι, Μουσλίγια, Φαζίλι, Τσέλινα, Ρασανί (64′ Μπιτίκι), Ζένελι (81′ Ρατσίτσα), Μουρίκι.

Κύπρος: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ν. Ιωάννου, Λοΐζου (46′ Χριστοφή), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου (46′ X. Xαραλάμπους), Τζιωνής (59′ Παπουλής), Κάστανος. (59′ Γκόγκιτς) Σωτηρίου (72′ Κακουλλής).