Ψάχνοντας ξανά… ψύλλους στα άχυρα για τα έκτροπα στο φούτσαλ-Σωρεία ερωτημάτων

Πέντε ημέρες από τον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου φούτσαλ, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, ο δράστης ή οι δράστες, ακόμη αγνοούνται. Σε ένα παιχνίδι, που αν μη τι άλλο, δεν θεωρήθηκε επικίνδυνο, είχε σημαδευτεί με τον τραυματισμό ενός δημοσιογράφου, ο οποίος ενώ βρισκόταν εν ώρα καθήκοντος και μετέδιδε τον αγώνα, δέχθηκε από την κερκίδα μια καρέκλα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Πέντε ημέρες μετά, τίποτα το νεότερο και σιγά-σιγά και αθόρυβα, όπως όλα δείχνουν, θα αρχειοθετηθεί και αυτή η υπόθεση στα συρτάρια, λες και ποτέ δεν έγινε... 

Τα ερωτήματα που εγέρθηκαν αμέσως μετά τον τραυματισμό του δημοσιογράφου, ήταν αρκετά. Πώς γίνεται, τι έφταιξε, γιατί να του σχίσουν το κεφάλι οι οπαδοί, πού ήταν η Αστυνομία, τα κλειστά κυκλώματα δεν κατέγραψαν τη στιγμή, υπάρχει κάρτα φιλάθλου και άλλα πολλά. Όντως, εύλογα διερωτάται κανείς τα παραπάνω ερωτήματα, καθώς όλα οφείλουν κάποιας απάντησης, όπως όλα οφείλουν την ίδια ώρα, να κυλούν ομαλά και τα μέτρα να είναι αυστηρά, ιδιαιτέρως σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι αιώνιων αντιπάλων, που κανείς δεν διαγράφει την προϊστορία και την κόντρα που υπάρχει μεταξύ των δυο ομάδων. 

Αναμφισβήτητα, μπορεί να μην ήταν ούτε καν περισσότεροι από χίλιοι οι οπαδοί των δυο ομάδων στο κλειστό στάδιο. Ωστόσο, ακόμη και εκατό να ήταν ή και δέκα επίσης, ο ένας ανεγκέφαλος μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά, η οποία ίσως να είναι και ανεπανόρθωτη. Ο τραυματισμός του δημοσιογράφου, θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερος -όχι πως δεν ήταν ήδη μεγάλο το τραύμα, καθώς χρειάστηκε συνολικά δεκαπέντε ραφές- και σήμερα να μιλούσαμε για ακόμη μια μαχαιριά στον αθλητικό μας κόσμο, λόγω μερικών ανεγκέφαλων. 

Οι ευθύνες, για ακόμη μια φορά τσαλακώθηκαν μέσα σε ένα μπαλάκι και πηγαινοέρχονται. Από τη μια η Αστυνομία ναι μεν βρισκόταν παρατεταμένη στη μια κερκίδα του σταδίου, ωστόσο δεν επενέβη από την αρχή που οι οπαδοί έριχναν διάφορα αντικείμενα εντός αγωνιστικού χώρου, αφού θεώρησε πως με την επέμβαση θα γίνονταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Έτσι, μετά και τον τραυματισμό του δημοσιογράφου, τότε επενέβη για να διαλύσει την εμπόλεμη ζώνη, που μετέτρεψαν οι οπαδοί που βρέθηκαν στο πέταλο. Από την άλλη, σωρεία ερωτημάτων εγείρονται ως προς το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν εγκατεστημένα τα συστήματα ασφαλείας και οι κάμερες κλειστού κυκλώματος στο κλειστό στάδιο, εντούτοις, δεν βρίσκονταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη δυσκολότερο το έργο της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό του υπόπτου, που πέταξε το αντικείμενο από την κερκίδα και τραυμάτισε τον δημοσιογράφο. 

Όπως ανέφερε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ερωτηθείς για το σημείο που βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, σημείωσε ότι, «η διερεύνηση προχωρά, ωστόσο είναι πολύ δύσκολη, γιατί δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα στο στάδιο. Ήδη ανακρίθηκαν κάποια πρόσωπα χωρίς να προκύψει κάτι, όμως συνεχίζεται η διερεύνηση. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται και διερευνώνται».

Είναι αλήθεια, πως η ιστορία των όσων επεισοδίων έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών, έδειξε παρόμοιο αποτέλεσμα. Κανένας συλληφθέντας και κανένας δεν πληρώνει τα σπασμένα, παρά μόνο τα θύματα, παραμένουν με τα τραύματα, μέχρις ότου επουλωθούν και αυτά. Είναι αλήθεια επίσης, ότι βάλαμε ξανά ένα μεγάλο αυτογκόλ στο ίδιο μας το σύστημα που συνήθισε να βιώνει αυτά τα ντροπιαστικά επεισόδια που αμαυρώνουν τον αθλητικό μας κόσμο και στο τέλος να την πληρώνει ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης, όπως φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, όπου ένας δημοσιογράφος πήγε απλά δουλειά για να βγάλει το μεροκάματό του... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: