Κολίνα: Το VAR σώζει ζωές, είναι ένα μέσο που σε βοηθάει

Το VAR έχει μπει στις ζωές μας εδώ και έξι χρόνια, βοηθώντας αρκετά στη μείωση των λαθών από τους διαιτητές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα, σπουδαίος διαιτητής κατά το παρελθόν, αποθέωσε την είσοδο του VAR στις… ζωές μας, ενώ μίλησε και για το ημιαυτόματο οφσάιντ που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λέγοντας πως θα βοηθήσει να μειωθεί ο χρόνος των αποφάσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Δουλεύουμε για το ημιαυτόματο οφσάιντ αφού μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η πανδημία μας έχει… επιβραδύνει. Στο Κατάρ θέλουμε να πάμε καλύτερα από τη Ρωσία, σε αυτήν την περίπτωση θέλουμε να έχουμε περισσότερα ακρίβεια στα οφσάιντ», ανέφερε αρχικά.

«Στη Ρωσία υπήρχε πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος και το VAR σίγουρα βοήθησε. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, πίστεψε πολύ στο VAR από την αρχή», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο πρώην διαιτητής επέστρεψε ξανά στο θέμα του ημιαυτόματου οφσάιντ: «Είναι απαραίτητο να μειωθεί πολύ ο χρόνος που κάνουμε για να τραβήξουμε τις γραμμές από το VAR. Το νέο λογισμικό παρακολουθεί είκοσι εννέα σημεία του σώματος των παικτών, πενήντα φορές το δευτερόλεπτο. Στο τέλος της διαδικασίας δημιουργείται μια τρισδιάστατη εικόνα».

Για να καταλήξει για το VAR: «Το VAR σώζει ζωές, είναι ένα μέσο που σε βοηθάει και είναι πολύ σημαντικό να το έχεις. Τα λάθη είχαν και έχουν επίσης συνέπειες στον διαιτητή, όχι μόνο στις ομάδες που παίζουν. Στο τέλος βέβαια αποφασίζει πάντα ο διαιτητής. Έξι χρόνια μετά την εισαγωγή, μπορούν να γίνουν αξιολογήσεις εάν χρειαστεί για να γίνουν κάποιες αλλαγές».