10 χρόνια από την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης- ΜΙΕΕΚ

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 19:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, στο κάτω διάζωμα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο έντιμος υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Oμιλία θα απευθύνει και o εκ των εμπλεκόμενων στον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση αυτού του θεσμού Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Τα ΜΙΕΕΚ αποτελούν έναν θεσμό που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και προέκυψε από την ανάγκη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης να αναπτύξουν περαιτέρω γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες μεταλυκειακού επιπέδου. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν απόλυτα πετυχημένο θεσμό, που στηρίζει την ανώτερη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Σε αυτά τα 10 χρόνια, τα ΜΙΕΕΚ πέτυχαν να αποτελούν σταθμό στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και μια γέφυρα διασύνδεσης ανάμεσα στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Σκοπός των ΜΙΕΕΚ είναι να προσφέρουν σύγχρονα Προγράμματα Σπουδών, τα οποία παρέχουν επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, βοηθώντας τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να ενταχθούν ομαλά στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Χαρακτηρίζονται από ευελιξία και προσαρμοστικότητα με βάση τις αλλαγές που προκύπτουν στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα τα προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών σε κάθε επαρχία να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και με τις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών, σε ανθρώπινο δυναμικό με εξειδικευμένη κατάρτιση.

Η συμπλήρωση της 10ετούς λειτουργίας των ΜΙΕΕΚ σήμερα αποκτά έναν εορταστικό  χαρακτήρα, αφού αποτελεί την πρώτη εκδήλωση αυτού του θεσμού μετά από 2 χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο & Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Συνέδριο Νομικού Δικαίου»
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο