Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ 2022

 Επιβραβεύονται για άλλη μια χρονιά οι καλύτερες, πιο καινοτόμες και ξεχωριστές ιδέες που υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται, μέσα από τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Η διοργάνωση των Βραβείων έχει καταστεί πλέον θεσμός και αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για τις πλέον επιτυχώς εφαρμοσμένες πρακτικές κι ενέργειες σε κυπριακές επιχειρήσεις κι οργανισμούς που αποδεικνύουν συνάμα πρωτοπορία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας θα τιμήσουν τις Κυπριακές Επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και πρωτοπορούν σε διαφορετικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι ο πρωτογενής τον οποίο και θα επιβραβεύσει ο θεσμός. Το Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα απευθύνεται σε κυπριακές επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της πτηνοτροφίας, της αλιείας, και της εξόρυξης μεταλλευμάτων.  

Άλλος ένας εξίσου σημαντικός κλάδος της εγχώριας οικονομίας που θα τύχει αναγνώρισης είναι αυτός της Μεταποίησης. Το Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης που θα απονεμηθεί από την ΟΕΒ, απευθύνεται σε επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στους κλάδους Ένδυσης, Υπόδησης, Ξυλουργικών και Μεταλλικών ειδών, Ποτοποιίας, Χαρτοποιίας, Κατασκευής Εξοπλισμού, κτλ. που με τις πρακτικές τους άλλαξαν τα δεδομένα.

Στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται συνολικά τέσσερα βραβεία. Οι βραβεύσεις, πέραν του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα, αφορούν και στον τομέα υπηρεσιών, ενώ ο θεσμός από το 2020 έχει εμπλουτιστεί με το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας, με απώτερο στόχο την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Δεκάδες επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμοί, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Η σπουδαία πορεία των επιχειρήσεων στον τόπο αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Κύπρος είναι ένας ολοζώντανος πυρήνας καινοτομίας. Ο θεσμός στηρίζεται από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Οι καλύτερες, πιο καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες θα λάβουν και για το τρέχον έτος τη δέουσα αναγνώριση και επιβράβευση. Λάβε μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας και διεκδίκησε μια θέση ανάμεσα στους νικητές του 16ου Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας ΟΕΒ. Όσες επιχειρήσεις ή οργανισμοί υλοποίησαν κάποια ξεχωριστή και πρωτοποριακή ιδέα η οποία έχει αποδεδειγμένα πετύχει, μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην ΟΕΒ τη σχετική Αίτηση Συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουλίου 2022. Οι αιτήσεις  πρέπει να είναι δεόντως συμπληρωμένες και να παραδοθούν στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΒ, Οδός Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων 4, 2000, Στρόβολος, Λευκωσία ή να σταλούν ταχυδρομικώς.

 

Για πληροφορίες και αιτήσεις υποψηφιότητας:

τηλ. 22 643 000 |  www.innovationaward.oeb.org.cy

 

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

 

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

 

 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU