Τι πρέπει να έχω υπόψη όταν επιλέγω γυαλιά ηλίου;

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ το οποίο συμπληρώνει την εμφάνιση μας , αλλά είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας, όπως επίσης και του δέρματος γύρω από αυτά. Όπως η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, την ίδια ζημιά μπορεί να προκαλέσει και στα μάτια σας! Συγκεκριμένα, ευθύνεται για την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων στα μάτια όπως είναι ο καταρράκτης ή η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (πάθηση του αμφιβληστροειδούς).  

Παράλληλα, η αντανάκλαση του φωτός του ηλίου σε επιφάνειες όπως το νερό , το πεζοδρόμιο, η άμμος και το χιόνι μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει φωτοκερατίτιδα (ηλιακό έγκαυμα του κερατοειδούς).

Έτσι, οι οπτικοί OJO, σας παραθέτουν πιο κάτω τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και ποιοτικό.

Προστασία

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουμε ποιοτικά γυαλιά που μας παρέχουν πλήρη προστασία από τις ακτίνες UV. Το UV400 που βλέπετε να αναγράφεται πάνω στα γυαλιά ηλίου, υποδηλώνει ότι οι συγκεκριμένοι φακοί έχουν την δυνατότητα να μπλοκάρουν τις ακτίνες φωτός με μήκος κύματος έως 400 νανόμετρα, άρα τα μάτια σας είναι προστατευμένα ακόμη και από τις πιο λεπτές ακτίνες UV.

Απόχρωση φακών

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας που πρέπει να έχουμε υπόψη όταν επιλέγουμε γυαλιά ηλίου, είναι η σωστή απόχρωσης των φακών η οποία καθόλου δεν σχετίζεται με την προστασία από την ακτινοβολία. Η απόχρωση των φακών έχει άμεση σχέση μόνο με την αντίληψη των χρωμάτων δηλαδή με ποιο χρώμα βλέπουμε μέσα από τους φακούς .  Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το πόσο άνετα αισθανόμαστε φορώντας το σχετικό χρώμα φακού. Ένας πιο σκούρος φακός είναι πιο κατάλληλος για τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες με έντονη ακτινοβολία και ένας πιο ανοιχτόχρωμος είναι καταλληλότερος για τις απογευματινές ώρες και σε ώρες που η ακτινοβολία δεν είναι έντονη.

Για ποιες χρήσεις τα θέλετε

Αν οδηγείτε πολλές ώρες ή αθλείστε σε εξωτερικούς χώρους, επιλέγετε γυαλιά με πολωτικούς (polarized) φακούς. Τα γυαλιά ηλίου με φακό polarized διαθέτουν έξτρα φίλτρα προστασίας έναντι στην υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία (UVA & UVB). Οι polarized φακοί είναι κατάλληλοι για όσους έχουν μία μεγαλύτερη ευαισθησία στον ήλιο ή είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία. Προσφέρουν επίσης 100% προστασία και κυρίως πιο καθαρή όραση χωρίς καμία παραμόρφωση στην εικόνα ή στα χρώματα. Απορροφούν όλες τις αντανακλάσεις προσφέροντας απόλυτη άνεση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Εφαρμογή στο πρόσωπο

Ένας άλλος εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στην επιλογή που θα κάνετε για γυαλιά ηλίου, είναι το πώς εφαρμόζει στο πρόσωπό σας. Πρέπει να νιώθετε άνετα όταν φοράτε τα γυαλιά σας, να μην τα νιώθετε βαριά ή να πιέζουν το πρόσωπο σας όπως επίσης πρέπει να καλύπτουν επαρκώς τα μάτια σας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο σκελετός, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιφάνεια δέρματος που προστατεύεται. Σε οποιανδήποτε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από τους εξειδικευμένους σύμβουλους εξυπηρέτησης OJO έτσι ώστε να γίνουν οι τυχόν απαραίτητες διορθώσεις εφαρμογής του σκελετού στο πρόσωπο σας.

Στυλ

Όντας ένα από τα πιο διαχρονικά και πιο σημαντικά fashion items, τα γυαλιά ηλίου δείχνουν όχι μόνο το γούστο μας και το στυλ μας, όπως επίσης και πτυχές του χαρακτήρα μας και τις προσωπικότητάς μας. Υπάρχουν γυαλιά που είναι για πιο επίσημες και σοβαρές περιστάσεις, γυαλιά τα οποία είναι πιο τολμηρά, γυαλιά αθλητικά, γυαλιά κατάλληλα για σπορ και πιο έντονες συνθήκες, γυαλιά πιο retro κτλ.

Εμείς, στην OJO μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την πιο σωστή επιλογή. Οι εξειδικευμένοι OJO οπτικοί και σύμβουλοι πωλήσεων είναι ειδικά καταρτισμένοι για όλα τα πιο πάνω θέματα, και είμαστε στη διάθεση σας για να βρούμε μαζί τα πιο κατάλληλα γυαλιά ηλίου, έτσι ώστε να είστε όχι μόνο στιλάτοι και να νιώθετε άνετα, αλλά και προστατευόμενοι από τον ήλιο και την βλαβερή ακτινοβολία.

Ομάδα Οπτικών και σύμβουλοι πωλήσεων OJO Sun&Glasses

Δειτε Επισης

Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Salamis Tours: Προσφορά 65 Δωροεπιταγές για τα 65Χρονα του Οργανισμού
Φούρνοι Ζορπάς: Περισσότερο Πάσχα
Η start up εργασιακή κουλτούρα της Philip Morris Cyprus
Ο ρόλος της διαγνωστικής ακτινολογίας στη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου προστάτη
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο & Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Συνέδριο Νομικού Δικαίου»
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»