Ξεκίνησε σήμερα το Digital Democracy Hackathon

Ξεκίνησε σήμερα, 29 Απριλίου, στη Λευκωσία, το Digital Democracy Hackathon, το οποίο διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Κύπρο, το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, στο πλαίσιο του Democracy Forum.  Το Digital Democracy Hackathon αναζητεί καινοτόμες και βιώσιμες ψηφιακές λύσεις, που θα ενθαρρύνουν τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και φορέων χάραξης πολιτικής.  Τον συντονισμό ανέλαβε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Το Hackathon άρχισε με εισαγωγική παρέμβαση του Επιτρόπου του Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντώνα, ο οποίος υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην προσπάθεια ενίσχυσης της ψηφιακής δημοκρατίας.  Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει συζήτηση σε πάνελ με εκπροσώπους εταιρειών Startups (Malloc, Nomoplatform & Hegemonic Project Games) και εργαστήρια με ομιλητές από το ΤΕΠΑΚ και τη Hivebreed Ltd.  Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει εργασία σε ομάδες και την παρουσίαση των λύσεων και ιδεών που θα προτείνουν οι ομάδες των συμμετεχόντων ενώπιον Κριτικής Επιτροπής.  Οι τρεις καλύτερες θα βραβευθούν στο πλαίσιο του Democracy Forum, στις 6 Μαΐου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Νέες και νέοι, δημιουργικά μυαλά, προγραμματιστές, γραφίστες, σχεδιαστές εφαρμογών και ιστοσελίδων συγκρότησαν ομάδες και προχωρούν σε μια δημιουργική διαδικασία συνεργασίας.  Στόχος η λύση προβλημάτων και η δημιουργία πρωτοτύπων ψηφιακών εφαρμογών για διευκόλυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και της πρόσβασης στην πληροφόρηση.  Θεματικές κατηγορίες αποτελούν η ψηφιακή διακυβέρνηση, η δημόσια διαφάνεια και λογοδοσία, ο ψηφιακός χώρος ως χώρος δημοκρατίας και η ενεργός συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων.  Γενικότερα, η βελτίωση της διαφάνειας και η εξασφάλιση της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες χάραξης πολιτικής είναι ένα από τα μείζονα ζητήματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς σκηνής. 

Επιβράβευση της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας

Βραβείο ΑΗΚ: €2.000

Βραβείο Byte: €2.000

Βραβεία Bionic Electronics: Δύο ομάδες θα κερδίσουν δωροεπιταγές συνολικής αξίας €1.900

Βραβείο Cyta: Δωροκάρτες αξίας €1.000

Βραβείο Petrolina: Καύσιμα αξίας €1.000

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας