4+1 λόγοι για να υλοποιήσετε Σχέδια Εθελοντισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης

Εργάζεστε σε ΜΚΟ ή σε δημόσιο φορέα όπου η προσφορά στον συνάνθρωπό μας είναι η κύρια σας απασχόληση ή ακόμα και σε ιδιωτική επιχείρηση όπου υπάρχει ή πρόκειται να αναπτυχθεί πλάνο για την εταιρική κοινωνική σας ευθύνη;

Εάν ναι, τότε θα σας ενδιαφέρει να μάθετε με ποιους τρόπους το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στηρίζει οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού:

Βελτιώνοντας τον αντίκτυπο του έργου σας και την κοινωνική εταιρική σας ευθύνη

Tο Πρόγραμμα προωθεί την αλληλεγγύη μέσω της ανάπτυξης εθελοντικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας, ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση κοινωνικών και ανθρωπιστικών προκλήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών.

Το Σώμα δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να κάνουν περισσότερα ενισχύοντας τους πόρους τους. Συμβάλλει στην αναγνώρισή τους, τη θετική τους εικόνα και την αύξηση του κοινωνικού τους κεφαλαίου δεδομένου ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ευημερία των κοινοτήτων. Τους βοηθά να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και να βελτιώσουν τον αντίκτυπο τους μακροπρόθεσμα αφού, αποκτώντας το Σήμα Ποιότητας που απαιτείται για συμμετοχή στα Σχέδια Εθελοντισμού, παρέχεται πρόσβαση σε χρηματοδότηση για όλη την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Διευρύνοντας το δίκτυο συνεργατών σας στην Ευρώπη

Μέσα από τα Σχέδια Εθελοντισμού, οι οργανισμοί μπορούν να φιλοξενούν και να στέλνουν εθελοντές από και προς άλλους συνεργαζόμενους φορείς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Το προφίλ και το έργο τους, δημοσιεύονται στην Ευρωπαϊκή Πύλη Νεολαίας απ’ όπου κάποιος μπορεί να αναζητήσει τους εταίρους του.

Ταυτόχρονα, υλοποιούνται δράσεις δικτύωσης και κατάρτισης οι οποίες φέρνουν κοντά τους οργανισμούς, στηρίζοντάς τους στην ανάπτυξη μεταξύ τους συνεργειών.

Τους ενθαρρύνει έτσι να οικοδομήσουν μια κοινότητα παραγόντων θετικής αλλαγής που δρουν ως αλυσίδες αγάπης και αλληλεγγύης, αξίες που αποτελούν τη βάση του οράματος της ΕΕ.

Αντλώντας έμπνευση από νέους

Το Σώμα συγκεντρώνει νέους ανθρώπους από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, εμπλουτίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους. Οι νέοι χαρακτηρίζονται από ζωντάνια, δυναμισμό, δημιουργικότητα και καινοτομία. Είναι η πιο μορφωμένη γενιά από όλες ενώ παράλληλα, είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και διαθέτουν υψηλή κοινωνική ευαισθησία και οικολογική συνείδηση. Οι οργανισμοί επωφελούνται από τις γνώσεις, τις φρέσκιες ιδέες και τον ενθουσιασμό δραστήριων νέων εμπλέκοντάς τους στις καθημερινές τους εργασίες.

Μέσω του Προγράμματος οι οργανισμοί αποκτούν πρόσβαση σε πάνω από 466.000 νέους, με κινητήριο δύναμή τους το όραμά τους να κάνουν τη διαφορά ως εθελοντές. Πραγματικά, δεν υπάρχει άλλη παρόμοια πλατφόρμα!

Αποκτώντας πρόσβαση σε χρηματοδότηση

Το εισιτήριο των οργανισμών στη χρηματοδότηση για όλη την προγραμματική περίοδο 2021-2027, αποτελεί το Σήμα Ποιότητας.

Οποιοσδήποτε οργανισμός μπορεί να αιτηθεί για το Σήμα Ποιότητας, είτε πρόκειται για ΜΚΟ, τοπικές αρχές ή εταιρείες, φτάνει να έχει στρατηγική αλληλεγγύης.

Το Πρόγραμμα μπορεί να καλύψει έξοδα ταξιδιού, διαμονής, διατροφής, έξοδα δραστηριοτήτων και διαχείρισης, ατομικό επίδομα, πρόσθετη στήριξη για κοινωνική ενσωμάτωση και άλλες έκτακτες δαπάνες.

Τα Σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν μπορούν να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η δια-γενεακή αλληλεγγύη, η προαγωγή της υγείας & της ευεξίας, η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι δράσεις για τη νεολαία ή η ενσωμάτωση ομάδων με λιγότερες ευκαιρίες.

Ενδυναμώνοντας τους νέους

Το Σώμα ωφελεί αμοιβαία τόσο τους οργανισμούς όσο και τους νέους!

Με την εμπλοκή τους στο Σώμα, οι οργανώσεις δίνουν στους νέους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, να αποκτήσουν εμπειρίες, δικτύωση και δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας, νιώθοντας παράλληλα χρήσιμοι συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Για να μάθετε λοιπόν πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την υλοποίηση Σχεδίων Εθελοντισμού, πάρτε μέρος στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα κατά το οποίο θα λάβετε δωρεάν καθοδήγηση και υποστήριξη από διεθνείς εμπειρογνώμονες!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 28 Απριλίου επισκεφθείτε τη σελίδα μας. Για απορίες επικοινωνήσετε με τη Λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Eλευθερία Χριστοφόρου, στο τηλ.: 25871470 ή στο e-mail: esc@onek.org.cy

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο & Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Συνέδριο Νομικού Δικαίου»
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο