Επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα για την πληροφόρηση των νέων

Σημαντική διάκριση για το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού του Οργανισμού Νεολαίας, αφού κέρδισε το βραβείο για την Πιο Καινοτόμα Δράση Πληροφόρησης, στα Βραβεία Eurodesk, για τη δράση  «RE-CYCLE Youth Art».   

Κάθε χρόνο μέσα από τα Βραβεία Eurodesk, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο πληροφόρησης Eurodesk επιβραβεύει τη δουλειά των τοπικών πολλαπλασιαστών του,οι οποίοι και βοηθούν τους νέους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να λάβουν μέρος σε πάρα πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται από την Ευρώπη. Έτσι και φέτος, 31 δράσεις από 12 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 4 από αυτές τις δράσεις να βραβεύονται από το Δίκτυο του Eurodesk.  Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα τον Μάη στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του Σεμιναρίου Πολλαπλασιαστών που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Eurodesk.

Η δράστη του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων  HΗΚέεεΑγρού «RE-CYCLE Youth Art» που βραβεύθηκε, αφορούσε στη συμμετοχή των νέων από τον Αγρό και τα γύρω χωριά της περιοχής Πιτσιλιάς, σε εργαστήρι με στόχο την μετατροπή παλαιών ποδηλάτων σε ανθώνες, οι οποίοι πλέον έχουν επανατοποθετηθεί και διακοσμούν πάρκα και κεντρικές πλατείες της κοινότητας του Αγρού. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προτεραιότητα της ERYICA ‘Greening Youth Work’ και στον στόχο #10 ‘Sustainable Green Europe’ των Ευρωπαϊκών στόχων για τους Νέους καθώς και στα πλαίσια της εκστρατείας Time to Move που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Eurodesk. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά και να μετατρέψουν παλιά, φθαρμένα αντικείμενα, σε ένα νέο, χρήσιμο προϊόν με επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά (ποδήλατα, οικολογικές μπογιές, ξυλεία, φυτά) που είχαν προσφερθεί από τους κατοίκους της κοινότητας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, καθώς έχει αναδείξει την επαναχρησιμοποίηση υλικών και την μείωση των αποβλήτων. Τα ποδήλατα/ανθώνες ήδη αποτελούν πόλο έλξης και φωτογραφίζονται συνεχώς από νέους οι οποίοι αναρτούν τις φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το εργαστήρι παράλληλα, λειτούργησε ως μέσω κοινωνικής ενσωμάτωσης καθώς σε αυτό συμμετείχαν εθελοντές που βρίσκονται στη Κύπρο μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, καθώς επίσης ασυνόδευτοι αιτητές πολιτικού ασύλου που διαμένουν το τελευταίο διάστημα στην κοινότητα.  Ενεργή συμμετοχή στο βάψιμο των ποδηλάτων είχε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Κλέλια Βασιλείου που έβαψαν ποδήλατα μαζί με τους συμμετέχοντες της δραστηριότητας.

Η βράβευση  του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Αγρού αποτελούν περίτρανο παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι η δουλειά που επιτελείται από τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων και του Eurodesk Κύπρου που χειρίζεται ο ΟΝΕΚ, αλλά και άλλες οργανώσεις νεολαίας όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση των νέων για περιβαλλοντικά θέματα. 

Μάθε περισσότερα για το Eurodesk και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους και τις νέες στο http://eurodesk.onek.org.cy 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας