Γρ. Διασύνδεσης: Ευκαιρίες τοποθέτησης φοιτητών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Πολλαπλά και πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας.

Στο Έργο, συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το UCLan Cyprus.

Για την δική του προσωπική εμπειρία, μίλησε ο Δημήτρης Καρακάσης, φοιτητής στο τμήμα Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο φοιτητής τοποθετήθηκε στην εταιρεία Mediatop Advertising όπου, όπως αναφέρει ο ίδιος στην συνέντευξη του στο InBusiness News, εργάστηκε για δύο μήνες κερδίζοντας μια πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, εφαρμόζοντας και δοκιμάζοντας τις ακαδημαϊκές του γνώσεις. Παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσει την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και να διερευνήσει τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα.

Περιγράψτε μας την εμπειρία σας κατά την τοποθέτηση σας στην εταιρεία Mediatop Advertising Ltd στο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας;»

Σπουδάζω Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μέσω του Έργου του Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας ξεκίνησα την πρακτική μου στην MEDIATOP ADVERTISING LTD.

Η εμπειρία που αποκόμισα ήταν εξαιρετικά μοναδική σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον και ήταν κάτι καινούριο για μένα, αλλά είχα αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των στόχων και των καθηκόντων μου. Η εταιρεία έκανε τους στόχους της τοποθέτησης σαφείς και ξεκάθαρους. Αναζητούσαν έναν προπτυχιακό φοιτητή μάρκετινγκ με ομαδικό πνεύμα , επικοινωνιακές δεξιότητες και δημιουργικότητα.  

Κατά την τοποθέτησή μου εντόπισα κομμάτια γνώσεων που κέρδισα από μαθήματα κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του  Πανεπιστημίου. Για παράδειγμα, το Technologies for the Social Web ήταν ένα μάθημα που με βοήθησε πραγματικά πολύ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, έμαθα πώς να δημιουργώ έναν επιχειρηματικό ιστό αλλά και τα προγράμματα και τη δομή που χρειάζεται κάποιος για την ολοκλήρωση του. Το ομαδικό έργο σε εκείνο το μάθημα μου έδωσε τις γνώσεις για να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα και να τοποθετήσω το προϊόν μου στην αγορά.

Αυτά για μένα ήταν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που έμαθα στις σπουδές και τελικά εφάρμοσα στην τοποθέτηση μου.

 

Γιατί επιλέξατε να λάβετε μέρος στο Έργο και πόσο σημαντική θεωρείτε την συμμετοχή σας;

Η επιλογή να λαβώ μέρος στο Έργο έγινε υστέρα από συνειδητή σκέψη και ενθάρρυνση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσω τακτικών ενημερώσεων και εκδηλώσεων που στόχο είχαν να αναδείξουν τα άμεσα και έμμεσα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι φοιτητές μέσω τοποθέτησης στην αγορά εργασίας.

Θεωρώ προσωπικά ότι η πρακτική άσκηση αποτελεί μία ευκαιρία για να εργαστώ, για σύντομο χρονικό διάστημα, σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας και μου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρω σε πραγματικές συνθήκες την επιστημονική μου γνώση, να την εφαρμόσω και να τη δοκιμάσω.

Μου παρέχει ευκαιρίες για ενίσχυση της επιστημονικής μου κατάρτισης με επαγγελματικές δεξιότητες και προσόντα και μου επιτρέπει να δοκιμάσω έναν πιθανό μελλοντικό επαγγελματικό χώρο και να διερευνήσω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα. Μου δίνει τη δυνατότητα να γνωριστώ και να δικτυωθώ με φορείς και στελέχη επιχειρήσεων.

Καταληκτικά, το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» μπορεί να  βοηθήσει στην ομαλή εκκίνηση της επαγγελματικής  σταδιοδρομίας οποιουδήποτε φοιτητή.

 

Ποια οφέλη αποκομίσατε και τι θα συμβουλεύατε έναν άλλο φοιτητή που ενδεχομένως θα ήθελε να λάβει μέρος στο συγκεκριμένο Έργο;

Το σημαντικότερο, από τα πολλά οφέλη που αποκόμισα από το πρόγραμμα, είναι το γεγονός ότι έχω αποφασίσει για την μετέπειτα πορεία στον εργασιακό μου τομέα, καθώς γνώρισα μέσω του Έργου και της πρακτικής άσκησης τι πραγματικά με ενδιαφέρει να ασχοληθώ στον μέλλον.

Η συμβουλή μου, προς όλους τους φοιτητές που σκέφτονται να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι να τολμήσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους εαυτούς τους να βιώσουν υπό κανονικές συνθήκες εργασίας την επιστήμη που οι ίδιοι/ες έχουν επιλέξει. Διότι δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα, αλλά μόνο πολλά οφέλη θα αποκομίσουν από όλο αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας