Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση, για το έτος 2022, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

To Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει τη δημοσίευση της Πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση, για το έτος 2022, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. 

Τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Εθνική Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2022 έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης. Στην Εθνική Πρόσκληση αναγράφονται τα κατανεμημένα για τον κάθε τομέα και δράση κονδύλια για Κύπριους δικαιούχους και  μπορείτε να τη βρείτε εδώ:  https://bit.ly/34po9ej

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πρόσκλησης για το 2022, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης διοργάνωσε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ (τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).  Οι παρουσιάσεις και τα αντίστοιχα βίντεο έχουν αναρτηθεί εδώ: https://bit.ly/3yNfgGo

Το εμβληματικό πρόγραμμα Erasmus+ κατατάσσεται από τους Ευρωπαίους ως το τρίτο πιο θετικό αποτέλεσμα της ΕΕ, αμέσως μετά την ελεύθερη κυκλοφορία και την ειρήνη. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα από 33 χώρες (ΕΕ συν Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία) έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Το διεθνές σκέλος του Erasmus+ θα προσφέρει κινητικότητα και συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Βασική προτεραιότητα του προγράμματος Erasmus+ για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 είναι να προσφέρει ευκαιρίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, με έμφαση στα άτομα με μειωμένες ευκαιρίες μάθησης και στους μικρότερους οργανισμούς, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο πρόγραμμα. Επιπρόσθετες προτεραιότητες του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και της περιβαλλοντικής τους υπευθυνότητας, η ενθάρρυνση συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή και η ευαισθητοποίηση σχετικά με ευρωπαϊκά θέματα.

Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης

Είναι μία εκ των δύο Εθνικών Υπηρεσιών, που διαχειρίζονται από κοινού το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο. Κύρια ασχολία του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης είναι η κατανομή των κονδυλίων που παραχωρούνται στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή Κυπρίων δικαιούχων στο πρόγραμμα στους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Ο στόχος του Erasmus + είναι να συμβάλει στη Στρατηγική Ανάπτυξης της απασχόλησης, της κοινωνικής ισότητας και ένταξης, της περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας  καθώς και στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΕ για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση. Επιπλέον, στόχος του ΙΔΕΠ στα επόμενα χρόνια είναι η συμβολή στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης (European Education Area), που αποτελεί στόχο της ΕΕ μέχρι το 2025.  

 

 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας