Σάββατο 22 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Stand in line art space, ένας νέος εκθεσιακός χώρος εγκαινιάστηκε στη Λευκωσία

  26/11/2021 11:31
Stand in line art space, ένας νέος εκθεσιακός χώρος εγκαινιάστηκε στη Λευκωσία

Stand in line art space, ένας νέος εκθεσιακός χώρος εγκαινιάστηκε στη Λευκωσία

  26/11/2021 11:31

Στα εγκαίνια της Stand in Line Art Space στις 19 Νοεμβρίου γινόταν το αδιαχώρητο, και ήταν ευχάριστο να βλέπει κανείς το φιλότεχνο κοινό να καλωσορίζει με τις απαραίτητες προφυλάξεις, ένα νέο καλλιτεχνικό χώρο. Η νέα γκαλερί εκτείνεται σε δύο ορόφους ενός πρόσφατα ανακαινισμένου κτιρίου (26Α Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία) που φιλοδοξεί να καταστεί εικαστικό κέντρο της Κύπρου. Είναι ένας χώρος που προσφέρεται για καλλιτεχνικές δράσεις, καθώς είναι άνετος και φωτεινός. Η πρώτη ομαδική έκθεση έχει τίτλο «Reality check» με τη συμμετοχή 19 εικαστικών καλλιτεχνών σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Γιώργου Μυλωνά.

Με θέμα το φαινομενικά παράλογο, όπως εκφράζεται στη σύγχρονη τέχνη από τη ψευδαισθητική παραμόρφωση και την παραισθησιογόνο πρόσληψη του εαυτού και των άλλων, η έκθεση έχει μεστό στήσιμο σαν μια μεγάλη αφήγηση και, κυρίως, έχει έργα εξαιρετικών καλλιτεχνών, διαφόρων γενεών και αναφορών, με διαφορετικά μέσα, αλλά με κοινό άξονα την ποιότητα. Μια έκθεση με 19 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο. «Γνωστά ονόματα ταξίδεψαν στην Κύπρο και διεκδικούν την παρουσία τους με τρόπο που η σύνθεση της έκθεσης να προκύπτει μέσα από ένα διάλογο αξιώσεων», γράφει ο επιμελητής. «Μέσα από τις εικόνες αυτές, τις αυτοπροσωπογραφίες και τις αλληλοπροσωπογραφίες, που είναι επί της ουσίας σπουδή πάνω στο ρευστό της ύπαρξης, διαπιστώνουμε ότι εντέλει o χρόνος που “πάγωσε” μέσα στα εργαστήρια των ζωγράφων, έχει μια ζύμωση που προκαλεί ρωγμή στην πραγματικότητα. Μια προβληματική που ξύνει κάτω από την επιφάνεια, φέρνοντας άλλοτε με πικρό χιούμορ, άλλοτε με μαγευτικό ρεαλισμό, μια αλήθεια επιμελώς κρυμμένη.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Δημήτρης Αγγελόπουλος, Βασίλεια Αναξαγόρα, Σταύρος Αντωνόπουλος, Μαρία Γιαννακάκη, Γωγώ Ιερομονάχου, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κική Κολυμπάρη, Κώστας Λάβδας, Κωνσταντίνος Μάσσος, Άγγελος Μεργές, Λίλα Μπελιβανάκη, Βιβή Παπαδημητρίου, Διονύσιος Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Πιστώνης, Βασίλης Σελιμάς, Νίκος Σίσκος, Μαρία Χάκα, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου 2021.

STAND IN LINE: 26Α Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία - τηλ. επικοινωνίας 99 412 000 www.standinlineartspace.com  /  standinlineartspace@gmail.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας