Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγορά Εργασίας

Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ακαδημαϊκής - φοιτητικής κοινότητας με τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας και της αγοράς εργασίας, συνιστά η λειτουργία Γραφείων Διασύνδεσης σε οκτώ Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην αφομοίωση της νέας τεχνογνωσίας που αναπτύσσεται στις επιχειρήσεις. Βασικός στόχος των Γραφείων Διασύνδεσης είναι η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Αποδέκτες των υπηρεσιών είναι οι φοιτητές από τη μια και ο επιχειρηματικός κόσμος από την άλλη.

Προτεραιότητα των Γραφείων Διασύνδεσης είναι η προσέγγιση της αγοράς εργασίας και η δημιουργία σχέσεων συνεργασίας με τις επιχειρήσεις, προσέγγιση που σε πολλά επίπεδα αποσκοπεί στην αξιοποίηση όλων των μεθόδων προετοιμασίας και προώθησης των φοιτητών και τη σύνδεσή τους με την εργασία.

Η επαφή της φοιτητικής κοινότητας με τον κόσμο των επιχειρήσεων, αποφέρει όφελος και για τις επιχειρήσεις καθώς έρχονται σε επαφή με τις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της δικής τους οικονομικής δραστηριότητας, ενώ μπορούν να εντοπίσουν και να προσελκύσουν νέα ταλέντα, κάτι που αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

Γραφείο Διασύνδεσης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει ενεργό εμπλοκή στη διαδικασία τοποθέτησης φοιτητών και αποφοίτων σε επιχειρήσεις σε συντονισμό με τα τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και στην προετοιμασία των φοιτητών για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Δικτύωση με τον επιχειρηματικό κόσμο

Μέσα στο πλαίσιο δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνεται Ημερίδα με τίτλο «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας: Από την ακαδημαϊκή γνώση στην εργασιακή εμπειρία. Η περίπτωση του ΤΕΠΑΚ».  Στο πλαίσιο Ημερίδας θα τονιστεί η αναγκαιότητα σύγκλισης των γνώσεων που αποκτούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και των δεξιοτήτων που αναζητούν οι σημερινοί εργοδότες στους νέους απόφοιτους, κάτι που προϋποθέτει την αποτελεσματική διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας. Η συμπερίληψη των επιδοτούμενων τοποθετήσεων σε προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου, ενισχύει τη σύνδεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας, με αμφίδρομα και πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές, τους οργανισμούς αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Σκοπός της Ημερίδας είναι αφενός η ενημέρωση για τις δράσεις και τα επιτεύγματα του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ και αφετέρου η περαιτέρω δικτύωση της Πανεπιστημιακής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2021, η ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, στη Λεμεσό και η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας