Χρηματοοικονομικός γραμματισμός στην κυπριακή κοινωνία και την εκπαίδευση

Το ερευνητικό κέντρο CARDET, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PiggyBank, διοργανώνει στις 21 Σεπτεμβρίου, 18:00 – 20:00, διαδικτυακή εκδήλωση για τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό. Η εκδήλωση, υπό τον τίτλο ‘Χρηματοοικονομικός Γραμματισμός στην Κυπριακή Κοινωνία’, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών θα εξετάσει  τη σημασία της καλής αντίληψης και γνώσης οικονομικών στη καθημερινότητα ενός πολίτη και μιας οικογένειας καθώς και το επίπεδο του χρηματοοικονομικού γραμματισμού των Κυπρίων .

Συγκεκριμένα, ομιλητές στη συζήτηση θα είναι οι: Κλεοπάτρα Κιττή, Ειδική σύμβουλος στο ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ, ιδρύτρια της Mediterranean Growth Initiative και της πλατφόρμας Queens of Money, ο Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου, Aναπληρωτής Καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δρ. Ανδρέας Μιλιδώνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι τρείς ομιλητές φέρνουν μαζί τους ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και εμπειριών, τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο και από τον επαγγελματικό κόσμο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν τα διάφορα θέματα που αφορούν τον χρηματοικονομικό γραμματισμό στην Κύπρο, για παράδειγμα, προϋπολογισμός και διαχείριση οικονομικών στην οικογένεια, αποταμίευση, δανεισμός και κίνδυνοι.

Η κ. Κιττή, επίσης συμπαραγωγός του Podcast “Κουμάντο στη Τσέπη σου”, θα επικεντρωθεί στη σημαντικότητα του οικονομικού αλφαβητισμού στην κοινωνία, ενώ οι Δρ Ανδρέου και Δρ Μιλιδώνης θα επικεντρωθούν στην ένταξη και διδασκαλία του θέματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για χρήσιμα εργαλεία και υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου PiggyBank.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος οικονομικού ρεπορτάζ Γιώργος Γεωργίου, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στη συζήτηση υποβάλλοντας τις ερωτήσεις του στους ομιλητές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν μέρος μέσω του πιο κάτω συνδέσμου:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYpcu-rqDIiHNKHeBlYzuwNjgQHXfMBrejP

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Αντώνη Φουκαρά, antonis.foukaras@cardet.org

Το CARDET είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Κύπρο και υλοποιεί μια πλειάδα δράσεων και προγραμμάτων τα οποία έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων, ευκαιριών και εμπειριών για τους πολίτες. Δια μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα οποία επικεντρώνονται στη διαμόρφωση και προώθηση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και πηγών, το Κέντρο επενδύει μεταξύ άλλων στην προώθηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της δραστηριοποίησης των νέων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

 

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!