ΑΕΛ: Έφαγε μόνο τρία αντί για οκτώ η Αούστρια! (video)

Το καμπανάκι με τον παρ’ ολίγον αποκλεισμό στον α’ γύρο του κυπέλλου από ερασιτεχνική ομάδα (σ.σ. πρόκριση στα πέναλτι) αποδείχθηκε ότι δεν λειτούργησε αφυπνιστικά για την Αούστρια Βιέννης, με αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της στο εγχώριο πρωτάθλημα η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΛ να δεχτεί μια ξεγυρισμένη κατραπακιά από την Άλταχ, η οποία την κατέβαλε με το φτωχό 3-0, αφού βάσει ευκαιριών το σκορ θα μπορούσε να είναι κάλλιστα υπερδιπλάσιο! Καλησπέρα… 2-0!
Ο Τόρστεν Φινκ παρέταξε την πιο νεανική ενδεκάδα των «βιολετών» από το 2010, αλλά πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα την είδε να δέχεται το πρώτο της γκολ στη σεζόν! Ο Ζέρμπεστ δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Ντρόμπρας έβαλε την προβολή, η μπάλα έφτασε στον (ευρισκόμενο σε αντικανονική θέση) Άιγκνερ κι εκείνος άνοιξε το σκορ με το πιο το πιο γρήγορο στην ιστορία της Άλταχ στη μεγάλη κατηγορία!

Το 2-0 ήλθε στο 9’, όταν από λανθασμένη απομάκρυνση του Βέστερμαν η μπάλα στρώθηκε στον Ντόμπρας που με σουτ από τα 20 μέτρα νίκησε τον Χάτζικιτς. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «βιολέτες» δέχθηκαν τόσο γρήγορα δύο γκολ!
 
Κατάρρευση
Ως την ανάπαυλα οι δύο αντίπαλοι είχαν από δύο ευκαιρίες (21’ Ενγκαμαλέου, 26’ Άιγκνερ / 19’ Γκρίνβαλντ, 24’ Ταζούρι). Στην επανάληψη ο νεοεισελθών Φρίζενμπιχλερ έχασε την πιο καλή ευκαιρία για τις «βιολέτες», όμως η Άλταχ επέστρεψε, απείλησε (54’ Γκέμπαουερ, 61’ Λίνχαρτ, 67’ Γκρμπιτς) κι εν τέλει έφτασε στο 3-0 στο 68’ με κεφαλιά του Γκρμπιτς στο 68’.

Το παιχνίδι είχε κριθεί οριστικά και η Αούστρια κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο γήπεδο και να δημιουργούν ευκαιρίες για περαιτέρω τέρματα.

Αούστρια (4-3-3): Χάτζικιτς - Στράιγκερ, Βέστερμαν, Φιλίποβιτς, Μαρτσίνκο - Ζέρμπεστ – Πρόκοπ (46’ Φρίζενμπιχλερ), Γκρίνβαλντ - Ταζούρι (64’ ντε Πάουλα), Μόνσαϊν, Πιρές.